Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
Tuky | 10,17 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, do něj přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Krok 3: Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto v robotu nebo ručně a necháme vykynout. Krok 4: V domácí pekárně do nádoby nalijeme vodu, na to mouku se solí a jako poslední cukr a droždí. Spouštíme program Těsto. Krok 5: Po vykynutí (vypracování těsta pekárnou) těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvoříme bochánk a z něho vyválíme šišky.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Krok 6: Bagety dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy jemně vroubkovaným
a olejem potřeným nožem. Krok 7: Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Podle teploty místnosti to trvá zhruba 25 minut. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 22-25 minut při teplotě 210-220 °C.
Zveřejněno 14. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
Moje poznámka
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 12 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Americký" moučník
Marcela0123 před 3 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 3 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 10 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 11 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 11 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 12 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 13 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 16 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 16 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagety recept,
recept na bagety,
recept na křupavé francouzské bagety,
bagety,
bageta,
recept na francouzskou bagetu,
recept na bagetu,
domaci francouzská bageta,
domácí francouzské bagety,
testo na bagety,
bagety recepty,
recept bageta,
domácí francouzská bageta recept,
francouzka bageta,
francouzské bagetky,
francouzka bageta recept,
pravá francouzská bageta recept,
jak upéct bagetu,
domácí francouzské bageta
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
voda,
droždí čerstvé,
olej
Komentáře (55)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
droždí:V receptu se píše -ČERSTVÉ
Děkuji.
Matrina
Já dávám suché, výsledné těsto nemá tak výraznou drožďovou chuť ;) dávkování standardní - jeden pytlíček suchého na půl kila mouky
Jen se chci zeptat,jak dlouho ,,vymodelované¨ a po naříznutí mají dlouho kynout? Tak půl hoďky? Díky moc