Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Ať už je chystáte na Vánoce či na svatbu, vždy ze stolu zmizí velmi rychle. Jemné oříškové těsto s bohatou vrstvou pařížské šlehačky, zalité čokoládovou polevou je zárukou dokonalé chuti.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 909 kJ /
3 802 kcal
Bílkoviny53,00 g
Tuky163,15 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy520,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky šleháme nad parou s cukrem dokud se cukr nerozpustí. Poté odejmeme z vodní lázně, šleháme dál a přidáme ořechy s kakaem. Krok 2: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Krok 3: Na plech vyložený papírem nastříkáme tvary rohlíčků a sušíme v troubě na cca 140-150 °C, dorůžova, asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Na krém svaříme šlehačku s čokoládou a necháme vychladnout, následně uložíme přes noc do lednice. Krok 5: Následující den šlehačku vyšleháme a pomocí cukrářského sáčku se zdobičkou nastříkáme krém na připravené rohlíčky. Krok 6: Necháme asi hodinu uležet v lednici a poté je namáčíme v čokoládové polevě.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 6. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bzm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bzm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mika59: Děkuji.

Rudischova: Bílek středního vejce váží cca 30 g.

Dobrý den,prosím nevíte někdo kolik je 15dgk bílku -počet ve vajíčkách ? Děkuji.

Tyto rohlíčky mám moc ráda. Ani nemusí být v ořechovém těstě kakao. A s pařížskou šlehačkou musí týden vydržet. Stejně se dřív sní.:-)

Chtěla bych vyzkoušet, ale protože to bude premiéra, chtěla bych se zeptat, kolik asi rohlíčků bude z celé dávky? děkuji

Veronika:
No, na velikosti záleží...:-K
Asi 20 až 25ks:-)

casino:

Veronika: já je dělám malé, mám jich cca 80ks. Ale jak píše Casino, záleží na velikosti.

Marie Kyrianova:pokud budou uchovány v chladu, tak vydrží i 14 dnů.:-p

A jak dlouho vydrží,přece jen je to jen šlehačka :-? :-? :-?

Paráda!!! Něco takového jsem loni ochutnala u kamarádky a chudince zbyl jen prázdný tác :-8:-D

Ty miluji, toto nepotřebuje komentář:-p:-p:-p

Vánoce jsou tady.......hořká čokoláda...skvělé... to mi doktor dovolil:yes:

Jajajaj!!! To bude dobrota!!:-p

Tématické fráze:
parizske rohlicky, cukroví s pařížskou šlehačkou, jak dlouho vydrží pařížský krém, vanocni cukrovi s parizskou slehackou, jak dlouho vydrží pařížská šlehačka, rohlíčky se šlehačkou, pařižske rohlicky recept, pařižske rohlicky video, recept na parizske rohlicky, jak dlouho vydrží pařižské rohličky, pařížské rohlíčky z bílků, parisske rohlicky, recept pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky jak dlouho vydrží, pařížský rohlíčky, cukrovi se slehackou, pařižske řezy, rohlicky s parisskou slehackou, cukroví z pařížské šlehačky, pařižske rohličky bez ořechu

Suroviny:
bílek, cukr krystal, ořechy, kakao, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu