Hovězí plátky s rohatou omáčkou

srettka Kuchařka: srettka

Hovězí maso 23 názorů

Suroviny

plátky zadního hovězího
3 cibule
pepř
sůl
plnotučná hořčice
3 PL oleje
1 kostka extra bujónu
papriky kozí rohy(naložené, zavařené)
2 PL nálevu z paprik
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce vetřeme po trošce hořčici. Maso necháme zatáhnout z obou stran na suché rozpálené pánvi. Zatažené dáme bokem, do pánve nalijeme půl sklenky vody rozmícháme a necháme lehce odvařit výpek na barvu.

  2. Cibuli na drobno zesklovatíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, dáme 2 polévkové lžíce nálevu, kostičku bujonu, přihodíme maso, aspoň 4 celé kozí rohy, vlijeme odvařený výpek.

  3. Dolijeme do 2/3 výšky masa vodu a dáme dusit do měkka dle tuhosti masa. Dělala jsem v tlakáči asi 40 minut. Měkké maso vyjmeme, vyvařené papriky vyhodíme, šťávu rozmixujeme.

  4. Cibule by měla omáčku sama zahustit i bez mouky. Do hotové omáčky nakrájíme kozí rohy na kroužky, množství dle chuti. Omáčka je pikantní a chuťově výborná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky s rohatou omáčkou

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Lucka:takova, na jakou mas zrovna chut;-) ryze, knedlik,spetzle, testoviny. . .dle chuti a nalady:-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Jaká pak příloha by se asi hodila nejlíp?

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    hmm,mňam...:yes::yes:

    Odpovědět

  • janýsek janýsek(neregistrovaný)

    Vše se zdařilo a za večeři byla od přítele pochvala:-8 a i já jsem si pochutnala;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další príma receptík pro mého nerozlučného kamaráda;-):-D:-p+17:yes:

    Odpovědět

  • janýsek janýsek(neregistrovaný)

    Tyhle papričky mám od tety a přítel miluje ostrá jídla. V seznamu není nic, co bych doma neměla a recept se nezdá složitý, zkusím to k večeři a dám vědět:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    hmmmmmm - to také určitě můžeme:-D:yes: a tlakáč používám velmi často- pro rychlost a zdá se mi, že i všechna vůně zůstane v hrnci;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • 1974andrea 1974andrea

    Raději taky všechno pomalu dusím, ale chuť s rohy bude pikantní. U všech rohatých;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Lákavý receptík:-*:yes:

    Odpovědět

  • Frantisek Frantisek(neregistrovaný)

  • Eliza Eliza

    Sice tlakový hrnec nemaje, recept se mi líbí. ;-):yes: Už mám plán, jak maso pomalu dusit a za změknutí z něj dostat tu úžasnou šťávu a vůni.. Žádný fraky, bo d posílám dopředu, protože to bude bašta..:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Rebeko::-D:-D:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    BILKOVAI:no co asi:-?:-? tlačenka:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Krásný receptík. Hovězí maso je :-* a kozí rohy máme taky rádi:-p Krásné fotky. Bodík už letí;-)...+1 A co je nejvhodnější jako příloha? :-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí plátky s omáčkou rexování hovězí plátky rexování masa hovězí plátek s omáčkou rexování jídla rexování hub rexování potravin rexování potravin omáčka z kozích rohů kozí rohy omáčka u všech rohatých kozí rohy s hovězím masem rexování hotových jídel rexování v troubě rexování jídla v troubě rexování pokrmů rexování omáček rexování vepřového masa hovezi platky v tlakaci

Zapomněl/a jsem heslo