 
		
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 178 kJ / 999 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,24 g | 
| Tuky | 95,50 g | 
| Vláknina | 12,60 g | 
| Cholesterol | 106 mg | 
| Sodík | 1,66 g | 
| Sůl | 4,10 g | 
| Sacharidy | 22,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
	Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
	Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli.
	Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
	Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou.
	Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Moje poznámka
					 
				
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 7 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 8 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 8 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 9 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 9 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							španělský ptáček na smetaně, 
						
						
							španělský ptáček se smetanou, 
						
						
							španělský ptáček na smetaně recept, 
						
						
							španělské ptáčky, 
						
						
							hovězí ptačky, 
						
						
							ptáčková omáčka, 
						
						
							ptáčci na smetaně, 
						
						
							španělský ptáček omáčka, 
						
						
							španělské ptáčky recept, 
						
						
							španělský ptáček, 
						
						
							ptáčci omáčka, 
						
						
							ptáčky recept, 
						
						
							hovězí ptáček, 
						
						
							omacka ptacci, 
						
						
							ptáček na smetaně, 
						
						
							španělský ptáček se smetanou recept, 
						
						
							omáčka španělský ptáček, 
						
						
							ptacci s omackou, 
						
						
							spanelsky ptacek s omáčkou, 
						
						
							recept na španělské ptáčky
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							špekáček, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							slanina uzená, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							smetana, 
						
						
							jíška
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
	 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
	 
	 
Komentáře (35)
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!