Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Florentýnky

Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok. Vyzkoušejte si i vy jejich domácí přípravu, uvidíte, že je budete péct už napořád.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 98 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta

110 min (98 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

13. 12. 2011 19:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 237 kJ / 3 403 kcal
Bílkoviny54,53 g
Tuky190,77 g
Vláknina27,68 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 468 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy353,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

alca2

23. 12. 2018 17:18

Vypadají nádherně, takže jsem je taky zkusila. Bohužel, těsto jsem měla suchší, takže se špatně rozvalovalo, ale kolečka šla udělat. Karamel vypadal dobře, když jsem kladla na kolečka, byl tuhší, takže ok, při pečení se ale roztekl kolem koleček a lehce se to připálilo. Nevím, kde jsem udělala chybu, nikdy jsem nejedla, ale snad budou k jídlu. Příští rok vyzkouším znovu. :yes::yes::yes:

Anula

6. 12. 2017 08:21

Dobrý den, smetana má být asi 33% ? Děkuji

AniCiz

18. 12. 2012 09:17

tak krásně upravené je nemám,ale co do chuti patří k nejlepším..použila jsem jen kandovanou kůru dle Rebeky a brusinky-jiné kand. ovoce nemám ráda..a chuťově -nebe na jazyku..děkuji:-K:-K.bod jsem dala hned po shlédnutí

Petra M.

17. 12. 2012 21:35

Srdečně zdravím, právě jsem dodělala, jsou vynikající, byla jsem poté vyvenčit pejska a přítel polovinu s..ral :-p, budu dělat na vánoce každý rok, super recept - díky :-)).

Jana

14. 12. 2012 22:21

Ahoj Jani,moc děkuji,jsi hodná ....

Iness Iness

13. 12. 2012 12:00

Jana:Jani 1 lžička (čajová) = 5 ml, tak dej 8 čajových lžiček a je to ;-).

Jana

13. 12. 2012 11:00

Ahoj....Florentýnky jsou nádherné, ráda bych je zkusila...jsem začátečnice a přemýšlím, čím bych mohla odměřit 40ml smetany - mám odměrku od 100ml :-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 12. 2012 19:32

Jana Remkova:Máš "pejska" s hezkým jménem ! Haf!:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 12. 2012 18:16

Sice bez dekorací, jako jsou tvé krásné hvězdičky-(musím si něco takového pořídit):-D, ti přidávám foto a jdu to honem naskládat do krabičky, než mi to Láďa sežere:-!:-D Vynikající cukroví, které zařazuji do svých oblíbených. Určitě jsem nedělala naposledy. Děkuji za recept!

rihana

11. 12. 2012 20:38

Děkuji. To jsem fakt neslyšela.

Koubkova Koubkova

10. 12. 2012 19:59

rihana-Kandované ovoce -citronát;-)

rihana

10. 12. 2012 19:33

Prosím, co je to citronát?

Koubkova Koubkova

10. 12. 2012 15:49

Já už je mám, jen polít čokoládou;-)

Zdenka1

10. 12. 2012 11:27

Krásné cukrovíčko:yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 12. 2012 00:02

Terka589: Chystám se na ně zítra. :-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: florentýnky florentýnky recept recept na florentýnky florentky vánoční cukroví florentýnky florentýnky se smetanou florentinky cukroví florentýnky florentinky recept recept florentynky florentynka florentýnky cukroví florentky recept co je to citronát nejlepsi florentynky cukroví florentinky floretýnky florentky cukroví forentýnky florentynky hvězdičky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kakao, žloutek, kůra citronová, sůl, žloutek, ovoce kandované, smetana, med, máslo, cukr krupice, mandle

TopRecepty.cz

Florentýnky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5kj