

Jahodová bublanina trochu jinak
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 - 1 hrnek mléka
- mražené ovoce 1/2 hrnku nebo čerstvého 1 hrnek
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce oleje
- 3 vejce
- citron - kůra (nemusí být)
- 2 hrnky jahod
- 1-2 kiwi (podle velikosti a chuti)
- na vymazávání plechu používám tuk
- na vysypání strouhanku
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko.
Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je vlijeme do připravené směsi a přidáme kypřící prášek.
Vlijeme na pech a poklademe nakrájené kousky kiwi a pečeme přibližně 15-20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodová bublanina trochu jinak
-
Pavlína : nechci poučovat, ale zaměňovat sodu a prášek do pečiva není jen tak
taky jsem si myslela ze to je jedno, ale oboje reaguje chemicky jinak. kde je jogurt, med, holandske kakao, třtinový cukr je možné používat sodu, jinak raději prášek do pečiva. I způsob reakce je trochu odlišný
Stejne je to jako ze zameňovanim kakaa a holandského kakaa
-
Teda nevím...
Dala jsem tam místo prášku do pečiva sodu, ale to je jediná odchylka od receptu. Buchta je...divná. Konzistence je dobrá, chuť ujde...ale barva je hrozně divná. Zvrchu jako do zelena..a ani není tak načervenalá uvnitř jak jsem si myslela....
Víckrát nebude.. -
Děkuji za kladné i záporné reakce
. Manžel měl také pochybnosti o této kombinaci a pak snědl celý pekáč
Mariana : výborný nápad, také vyzkouším -
mariana.: má chuť, len inú
Každý máme iné chute a nie každému všetko sekne
-
jasně ovoce se chuťově doplní
-
Ach jo: Jaký pejsek a kočička!?
Když jsem pekla hrnkovou buchtu,dovnitř jsem přimíchala banán a kiwi a právě to kiwi dalo buchtě úžasnou chuť a byla opravdu šťavnatá.Takže neregistrovaný autor buď nepeče nebo nemá chuť.
-
Ach jo
:, tak tady nevidím důvod, proč by z kiwi a jahod mělo bolet bříško. Souhlasím v tom, že bych pro oživení barevnosti hodila mezi kiwi i pár jahod, ale jinak chuťově to není nic proti ničemu a ani bříšku to nebude vadit. Kiwi to oživí a jahody doplní, oboje zdravé a chutné, možná nezvyklé, ale dobré.
-
Tak tohle se opravdu "tříská" - je to, jako když vařili pejsek s kočičkou a velkého zlého psa bolelo bříško. Kiwi v tomto případě ne !!!!! Souhlasím s Tejajou
-
Ja by som dala aj navrch jahody, nie kiwi. Ale to je len môj názor