Jahodová bublanina trochu jinak

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 1 hod i s přípravou 9 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 1 hod i s přípravou 9 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 - 1 hrnek mléka
mražené ovoce 1/2 hrnku nebo čerstvého 1 hrnek
1 prášek do pečiva
4 lžíce oleje
3 vejce
citron - kůra (nemusí být)
2 hrnky jahod
1-2 kiwi (podle velikosti a chuti)
na vymazávání plechu používám tuk
na vysypání strouhanku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko.

  2. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je vlijeme do připravené směsi a přidáme kypřící prášek.

  3. Vlijeme na pech a poklademe nakrájené kousky kiwi a pečeme přibližně 15-20 minut.

Komentáře k receptu Jahodová bublanina trochu jinak

  • Jirina78 Jirina78

    Pavlína : nechci poučovat, ale zaměňovat sodu a prášek do pečiva není jen tak ;-) taky jsem si myslela ze to je jedno, ale oboje reaguje chemicky jinak. kde je jogurt, med, holandske kakao, třtinový cukr je možné používat sodu, jinak raději prášek do pečiva. I způsob reakce je trochu odlišný ;-) Stejne je to jako ze zameňovanim kakaa a holandského kakaa

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína (neregistrovaný)

    Teda nevím...
    Dala jsem tam místo prášku do pečiva sodu, ale to je jediná odchylka od receptu. Buchta je...divná. Konzistence je dobrá, chuť ujde...ale barva je hrozně divná. Zvrchu jako do zelena..a ani není tak načervenalá uvnitř jak jsem si myslela....
    Víckrát nebude.. :-//

    Odpovědět

  • ameek ameek(autor receptu)

    Děkuji za kladné i záporné reakce :-) . Manžel měl také pochybnosti o této kombinaci a pak snědl celý pekáč :-D
    Mariana : výborný nápad, také vyzkouším :yes::-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    mariana.: má chuť, len inú ;-) Každý máme iné chute a nie každému všetko sekne:-D;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:jasně ovoce se chuťově doplní :-K

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Ach jo: Jaký pejsek a kočička!?:-/Když jsem pekla hrnkovou buchtu,dovnitř jsem přimíchala banán a kiwi a právě to kiwi dalo buchtě úžasnou chuť a byla opravdu šťavnatá.Takže neregistrovaný autor buď nepeče nebo nemá chuť.:no:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ach jo :-(:, tak tady nevidím důvod, proč by z kiwi a jahod mělo bolet bříško. Souhlasím v tom, že bych pro oživení barevnosti hodila mezi kiwi i pár jahod, ale jinak chuťově to není nic proti ničemu a ani bříšku to nebude vadit. Kiwi to oživí a jahody doplní, oboje zdravé a chutné, možná nezvyklé, ale dobré.

    Odpovědět

  • Ach jo :-( Ach jo :-((neregistrovaný)

    Tak tohle se opravdu "tříská" - je to, jako když vařili pejsek s kočičkou a velkého zlého psa bolelo bříško. Kiwi v tomto případě ne !!!!! Souhlasím s Tejajou

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ja by som dala aj navrch jahody, nie kiwi. Ale to je len môj názor ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jahodová bublanina bublanina z mražených jahod bublanina z mraženého ovoce bublanina s kiwi zdravá jahodová bublanina bublanina bez kypriciho prasku jahodová bublanina recept zdravá jahodová buchta jahodová bublanina z mražených jahod recept jahodová bublanina jahodová bublanina bez tuku bublanina jahodová jahodová bublanina bez kypřícího prášku zdrava bublanina recept na jahodovou bublaninu bublanina z kiwi moučníky s jahodam jahodová buchta bublanina kiwi bublanina s jahodam