Jahodová bublanina s tvarohem

Suroviny

Těsto:
150 g jogurtu
100 ml mléka
120 g oleje
120 g cukru
2 vejce
250 g špaldové mouky
5 g kypřícího prášku
2 g jedlé sody
Náplň:
250 g čerstvých jahod
250 g tvarohu z vaničky
20 g cukru
20 g kukuřičného škrobu
10 ml rumu
Drobenka:
30 g másla
30 g mouky
25 g cukru
skořice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme jahody a nakrájíme na kousky.
    Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce.
    Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr a skořici.
    Troubu předehřejeme na 180°C a plech o rozměru 20x30 cm vyložíme pečícím papírem.

  2. V míse smícháme metličkou všechny tekuté ingredience včetně cukru, k tomu prosejeme mouku s kypřícím práškem a sodou. Těsto vylijeme na plech, lžičkou pokapeme náplň, posypeme jahodami a drobenkou.

  3. Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 160°C a dopečeme 20 minut.

Poznámka od kuchařky

* Můj web: http://www.miskakulicka.cz/

Komentáře k receptu Jahodová bublanina s tvarohem

K receptu nejsou žádné komentáře.