Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinný punč s jablkem

Vinný punč s jablkem je voňavý a hřejivý nápoj, který krásně propojuje kořeněné víno s jemnou sladkostí čerstvých jablek. Skvěle se hodí na podzimní i zimní večery a provoní domov skořicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 423 kJ /
1 057 kcal
Bílkoviny2,20 g
Tuky1,04 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy155,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici vložte do hrnce. Pomalu zahřejte pod bod varu, ale nevařte. Krok 2: Horní okraj skleniček navlhčete vodou a obalte je v cukru. Krok 3: Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a vypíchněte jim středy ve tvaru hvězdičky. Krok 4: Část plátků vložte do sklenic. Z punče vyndejte koření a nalijte do sklenic. Krok 5: Ze zbylých plátků jablek vykrojte hvězdičky. Krok 6: Ozdobte sklenici napíchnutím hvězdičky a servírujte.

Zveřejněno 2. 1. 2012

Poznámka autorky Lenika

Dělávám vždy rovnou dvojitou dávku. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinný punč s jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6LY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinný punč s jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6LY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělý recept, když chcete překvapit něčím jiným než klasickým svařákem. 😊

Anna Kocikova: Děkuju, trošku jsem si vyhrála.:-))

:-p+6:yes:Je hezky naservírovaný:-K

Lenika:to nevadí, že jsi to nestihla před Vánoci, on se hodí po celý rok a hlavně v zimě zahřeje, zrovna tak jako grog, jen je punč lahodnější;-)

Bibinka: Jasně, že punče patří k Vánocům. Dřív jsem ovšem recept vložit nestíhala.:-( Na druhou stranu, proč si je nedopřát i běhěm dalších zimních večerů, že.:-D A rada s citronem se tu už objevila podruhé, tak příště třeba zkusím.:yes:

Leniko, punče jsou lahodná a Vánoční záležitost;-) Vyzkoušej příště uříznout kolečko citronu a tím párkrát objet sklaničku a pak namoč do cukru, je to fajn;-) Dávám ti 5.bod:yes:

Hezké :yes: Já skleničky nenamáčím do vody, ale potřu kolečkem citronu :-)

Tématické fráze:
bílý punč, domaci vinny punc, vánoční punc z jablek, punč z jablek, vanoči punč, vánoční punč s jablky, bili punc, jablečný punč, co patří do punče, sklenice na punč, punč bílý, vanoční vinny punč, vánoční punč z jablečného džusu, jablkopunč, vinny punč domaci, recept jablecny punc, recept na bílý punč, punč s jablkama, punč s červeného vína a jablek, vanoční punč s s jablky

Suroviny:
džus jablečný, víno červené, rum, voda, cukr krupice, koření hřebíček, skořice celá, cukr, jablko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu