Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 8. 2008 08:21

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 277 kJ / 3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

besty

15. 1. 2012 17:25

Je to smutne, ale tento recept som našla až včera, a dnes som tu dobrotu už aj upiekla:-p:yes:Je to fakt vyborne, len som si dovolila trochu cesta odobrať a rozvalkať na dno formy:-8, tym padom nič nevytieka:-)- A prikladam aj fotky:-8 a bodik samozrejme:yes::yes::yes:

Ilča

16. 9. 2011 20:39

Svatební dort i ten dvoupatrový - bez komentáře. Na to se nedají najít žádná slova.:yes:

hoskovavl

27. 8. 2011 11:04

Tak jsem taky zkusila a musím říct že nic lepšího jsem snad nejedla. Uvekla jsem půlku ve formě na biskupský chlebíček a druhou půlku jsem dala do malé formy na dort. Ještě ten den večer bylo snězeno. Dávám 29 bodík a všem doporučuji. :yes::yes::yes::yes::yes: A dovoluji si přidat fotečku.

misza misza

20. 7. 2011 15:24

Takže dopečeno a už i ochutnáno:-)) Dopadlo to naštěstí dobře;-) Část jsem udělala máslovou a část makovou. Posílám fotku a bodíka.:yes:

misza misza

20. 7. 2011 14:09

Recept i fotky jsou lákavé:-p Tak jsem se do toho pustila. Jenže mi utekl komentář o tom, že se má šlehačka lít pomalu.:-// Takže mám vrch krásně upečený a spodek blátovitý.:-// Takže mi nezbývalo nic jiného než buchtu vytáhnout, otočit a dopéct:-( tak uvidím co z toho bude. Možná by bylo dobré do postupu dopsat, že smetanu lijeme po lžičkách.

Hella Hella

12. 7. 2011 11:24

srettka: Koukám - podle tvých fotek - ti málem šla buchta z trouby naproti, jak byla nakynutá :-D. Jsem ráda, že chutnalo!

kudlova3 kudlova3

10. 7. 2011 22:08

:-O Vypadá úžasně :-) a já se k němu nějak nemohu dokopat, přesto, že mám na něj recept vytisknutý :-(. Budu muset to napravit :-D a tobě dáván bodík :yes::-K

srettka

10. 7. 2011 21:01

foto přidáno,čtvrtka ještě za tepla sežráno a musím říct,že jsem rozhodně nepekla naposled:yes:,protože je to taková dobrota,voňavá,šťavnatá,výýborná:yes::yes::yes: opravdu senza buchta:-p

srettka

10. 7. 2011 19:34

to je velebuchta:-O křičím u trouby
"hrnečku dost! hrnečku dost!"
a to jsem vzala poměrně vlkou formu dortovou:-S
pomazala jsem tím ochuceným máslem,ještě jsem doň dodala domácí vaječňák,posypala kandovanou kůrou a na vrch vrstvičku tvarohu. vypadá to na mňamku:-p až dodělám, přidám fotodůkaz;-)

Sarovka

29. 1. 2011 19:14

Hello, než jsem začala psát komentář, ještě vlažný kousek jsem zhltla:-K Výborný a krásný moučníček:-8:yes: Krém: vanilkový pudink s trochou másla, zakysané smetany a kapkou rumu.;-):yes: Raději končím, dcera tu má kamarádku, jsou podezřele potichu, tak ať se na mě ještě kousek dostane;-) Díky

Bibinka Bibinka

4. 12. 2010 17:46

Hello, dnes sem jí vyrobila a užila si krušné chvíle-mojí vinou. Dala jsem do menší bábovkové formy a ono mi to překynulo, to by tak nevadilo, ale jak jsem pak na to lila tu šlehačku, tak to v troubě kapalo trochu ven, tam se to pálilo a ten smrad a tady taky byl obláček, ale černej:-D Jinak je to buchta výborná, nadýchaná a já bych příště naplnila třeba ořechovou nádivkou-uvidím, dala jsem ti 17.bod a 3 fotky:yes:

Irrena Irrena

3. 12. 2010 10:16

Těsto už se dělá v pečce, vypadá to moc skvěle, doufám že se mi povede:yes:

tchibo

23. 11. 2010 07:41

Výborné!!! Dělala jsem makovou nápln a všichni se mohli utlouct:-)):yes:

Hella Hella

28. 9. 2010 11:38

S tvarohovou náplní to taky musí být taky moc dobré. A kde je tvoje fotečka? Pochlub se ;-)

MissTwiggy MissTwiggy

27. 9. 2010 22:37

Dnes jsem dělala svojí variantu, jenom krém jsem si přizpůsobila, moc nemusím ty máslové, takže jsem udělala dietnější verzi. Jeden žloutek utřít s vanilkovým cukrem a pridat půl kila tvarohu, trošku rumu a citronovou kůru (kdo chce, může ještě více přisladit). Po upečení jsem to polila citronovou polevou (cukr moučka, citronová štáva a opět kapka rumu). Obláček vypadal nádherně a ještě lépe chutnal.;-) díky za inspiraci:-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta recept buchta se smetanou buchta do formy jorkšírský pudink rychle buchty se smetanovou naplni francouzská buchta recept buchta buchta oblaka pečeme levně vynikající buchta buchta do dortove formy pečeme v silikonové formě pečeme rychle a levně vanilkové obláčky buchta ze šlehačky vanilkova oblaka buchta s vaječným likérem valentynska buchta buchta oblacky oblaka buchta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W