Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 8. 2008 08:21

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 277 kJ / 3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta Marta

2. 10. 2008 22:10

Jojo, přelila jsem to oslazenou šlehačkou, bych si ani netroufla tak zásadní krok vynechat ;-), příště zkusím ten pudink nebo jablka :-)

Hella Hella

2. 10. 2008 21:49

Marto, máš pravdu, cukru je tam málo. Dle chuti si ho může každý přidat, nebo hotové pocukrovat, tady spíš každý bojujeme z přebytečnými kily:-//. Ale když prohlížím tvou fotku, tak se mi nezdá, že by to bylo zalité tou šlehačkou. Tou oslazenou šlehačkou by se to taky přisladilo. Ale možná se mi to jen zdá - fotka může zkreslovat.

Marta Marta

2. 10. 2008 20:34

tak jsem obláček také vyzkoušela, rodinka překvapeně a pobaveně koukala :-), je dobrá, nadýchaná, ale příště musím zkusit jinou náplň, sladší a méně mastnou

Hella Hella

30. 9. 2008 22:14

Alus.s. je to opravdu lepší péct v dortové formě. V dortové naskládáš vedle sebe bez mezer všechny roládky jako buchy do pekáče.

alus.s

30. 9. 2008 20:31

hella, vespod bylo 5 a nahoře 4. A to jsem je krájela asi 5 cm. Ty jsi měla všech 10 v jedné řadě? Podle mě to je tou formou, je to jako květináč, nahoře širší, tím pádem těžší, proto se buchta rozdělila.

Hella Hella

30. 9. 2008 18:19

Alus.s. to asi není formou, já používám někdy i plechovou formu na dort. Ale ty jsi dělala jen 4 šneky a já asi 10. Kdybys ty šneky nakrájela menší a nacpala je k sobě, tak se to spojí. Nebo tvoje forma byla větší.

alus.s

30. 9. 2008 13:00

buchta je vynikající, dávám 1* :yes:. Jen jsem ji po vyklopení neměla tak pěknou jako Hella, pekla jsem ji ve formě na bábovku. Po upečení vypadala hezky, ale po vyklopení a následném otočení "šneky" nahoru se začala dělit. Nejlepší asi bude opravdu silikonová forma. Ale na chuti to neubralo :-))

alus.s

30. 9. 2008 09:28

Hella, sem s nimi :-D :-!

Hella Hella

29. 9. 2008 22:59

Jsem ráda, že chutnalo... ale máte smůlu, těch receptů mám připravených ještě spoustu ;-)

Lusinda79

29. 9. 2008 22:11

Helluš, prosím přestaňte s recepty tohoto typu, nebo mi platíte liposukci.Buchta je výýýýýborná(a to moc sladké nemusím)!

vybusna vybusna

13. 9. 2008 11:48

myslim, ze vcera sem vlozila tejaja recept na roladky s kyselim zelim...postup je identicky....

JOLLKA

13. 9. 2008 10:14

velmi zajímavý recept už to někdo zkoušel naslano?:-):-)

pelda

7. 9. 2008 14:03

Já dělala s tvarohem a zakysanou smetanou

Paula

29. 8. 2008 16:17

nam nejvice chutna s jablecnou nadivkou!!!

alus.s

25. 8. 2008 22:00

hella - děkuji Ti za odpověď :-)

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: buchta recept buchta se smetanou buchta do formy jorkšírský pudink rychle buchty se smetanovou naplni francouzská buchta recept buchta buchta oblaka pečeme levně vynikající buchta buchta do dortove formy pečeme v silikonové formě pečeme rychle a levně vanilkové obláčky buchta ze šlehačky vanilkova oblaka buchta s vaječným likérem valentynska buchta buchta oblacky oblaka buchta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W