Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 556 kJ / 1 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,39 g |
Tuky | 35,46 g |
Vláknina | 46,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 247,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Moje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 23 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 31 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 41 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 12 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 13 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 13 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 14 hodinami
Tématické fráze:
quinoa příprava,
quinoa bílá recepty,
kvinoa,
quinoa recepty na sladko,
quinoa na sladko,
cibule na sladko,
quinoa na sladko recept,
quinoa recept na sladko,
gvinoa,
quinoa sladké recepty,
kvinoa recepty,
priprava quinoa,
kvinoa mouka,
quinoa recepty sladké,
karamelizace cibule,
jak se karamelizuje,
recepty z quinoy,
jak se karamelizuje cibule,
quinoa,
quinoa bílá
Suroviny:
olej olivový,
cibule bílá,
cukr krupice,
quinoa,
vývar zeleninový,
rozinky,
estragon,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Ke karamelizaci cibule bych chtěla doplnit - když budete mít čas (hooodně času
Používám obyčejnou žlutou cibuli, ale s bílou to asi taky půjde. Na pánvičce rozehřeju máslo, přidám nahrubo nakrájenou cibuli, zesklovatím a potom stáhnu plotýnku na takové minimum, aby se cibule ještě dělala, ale opravdu jen tak tak (u mého sporáku s 9 stupni ji dělám střídavě na 2 a na 3), občas ji promíchám a ona pomaloulinku hnědne, ale nesmaží se - karamelizuje cukr v ní obsažený. Žádný cukr se nepřidává a po cca hodině tohoto procesu (fakt stačí kontrolovat třeba 3-4x, když vychytáte stupeň plamene, nebo i méně) máme krásnou karamelovou cibulku do cibulačky nebo v tomto případě do quinoy.
Pro zájemce podrobný popis tohoto postupu, i s vysvětlením, proč se tak děje, je u receptu na cibulačku tady: kulinarinky.cz/francouzska-cibulacka/
V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu).
Budu moc ráda, když quinou někdo vyzkouší, třeba i jen jako přílohu místo rýže, a dá vědět, jaký měla úspěch. U nás všem moc chutná.