Boerewors - Búrský buřt
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita je vyrobena z mletého masa, ochuceného kořením a octem. Boerewors se tradičně griluje na otevřeném ohni.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 102 kJ / 6 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 565,63 g |
Tuky | 461,85 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 17,40 g |
Sůl | 42,75 g |
Sacharidy | 12,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Moje poznámka
Boerewors - Búrský buřt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMKr
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
rozdíl mezi špekem a slaninou,
rozdíl mezi slaninou a špekem,
syrový špek,
rozdíl špek slanina,
špek - slanina rozdíl,
nakladany spek,
neškvařené sádlo,
rozdil mezi slaninou a buckem,
špek-slanina- rozdíl,
jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou,
jaky je rozdil mezi slaninou a špekem,
buřty se zelím,
suchý buřt,
rozdil mezi buckem a slaninou,
buřty na grilu recepty,
co uvarit z burtu,
top recepty-búrský buřt,
spek slanina rozdil,
buřty střívko,
recept na burty v octě
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček bez kosti,
špek,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
ocet,
Komentáře (23)
1/ Hlavni ingredience: Worcesterova omacka, drceny/mlety hrebicek + drcena/mleta seminka koriandru.
Zvyknout si na chut hrebicku v burtiku je zcela induvidualni. Ja s tim problem nemam a beru tuto chut jako lokalni folklor. Je to stejne jako suche burty v severnich castech Nizozemska.
2/ Ocet se da nahradit citronovou stavou /nektere recepty uvadeji balsamicovy ocet/.
Experimentatori pridavaji cesnek nebo syr. - to jen na okraj.
Odkaz pro info přiložen.
http://www.makro.cz/public/278980
Za recept ti dávám 4.bod
Jinak tě tu jménem mužské menšiny taky vítám.