Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z hovězího pupku – flank steak

Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa nepřebili, k dochucení nám stačí sůl, pepř a kapka oleje.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 2. 2012 13:07

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie929 kJ / 222 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já používám kořenící mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky. Jelikož steak z pupku je trošku tužší, tak jej krájíme těsně před servírováním přes vlákno, na plátky cca 5 mm silné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majlo

1. 2. 2014 11:56

suhlasim s tebou 1,5 az 3 minuty z kazdej strany je viac ako dost!!!
6 minut je barbarstvo!!!!:yes:

pavla

23. 12. 2013 17:22

byli jsme v praze ambiente a s přítelem jsme byli stejněho nároru grilovaný pupek byl z těch mas,které nám předložily nejlepší!!;-)

martin

22. 12. 2013 01:46

Bože co je to tu za tupce?Flank stejk je vyborne hovězí masicko,žádný odpad.Je chuťové vyrazne a když je správně odlezele,nebo se nechá marinovat v oleji cca 12h je z něj super základ na výborný stejk.Jen nechápu těch 6minut z kazde strany.Staci minuta a půl a nechat prikritou panev 5minut po grilovani s masem odpocinout.Vždy perfektni výsledek.Samozřejmě sul a cerstve mlety pepr.

Pavel

13. 11. 2013 15:23

varilamyskakasicku: Kšáňa a syn na Břevnově : http://www.ksanaasyn.cz/

milaxxx

6. 11. 2013 22:06

Jaký trouba píše,že pupek je odpad!?Z telecího léta letoucí děláme pečeni na česneku a z hovězího,flang steak,lahůdka!Ze svíčkové za 800.- kg,udělá
steak každý blb,ale z pupku,á 130.- kg dobrý kuchař a výsledek je super!!!:-))

fpok

14. 10. 2013 08:53

Nemáte tak úplně pravdu. Také jsem tomu moc nevěřil, (pupek? co to je za maso), dokud jsem neochutnal ve Valticích v restauraci Albero na náměstí "Hovězí pupek s liškovou omáčkou". Je to drahé, ale dobrota. Kdo nevyzkoušel, neuvěří. Jezdím tam čtyřikrát za rok služebně a už získali stálého zákazníka na pupek. :-)

Zapa

30. 4. 2013 08:30

Calisita: Moje řeč. Nemám nic proti Z.P. ani tomu jeho " podržtaškovi" Vaňkovi. Určitě svému oboru rozumí a Mnoho věcí je opravdu přínosem pro lidstvo české. Například " nečekaný objev české kuchyně... Věc názoru, ale stejně jako Vy nechápu, proč blbnou nezkušené lidi pohádkami o vynikajících steacích z odpadního masa, které je opravdu dobré jen do uzenin... Svíčková je a bude svíčkovou, stejně jako česká kuchyně našich maminek a babiček...;-)

Calisita

24. 4. 2013 17:55

Já makám s masem,jezdím s nim po republice pro jednu firmu a řeknu vám že hovězí pupek je odpad ,;-)co se mele do klobás a do výrobku .Pak někdo přišel a udělal steak s odpadu a začal spolu s ostatníma rejžovat kotel za laciný kus masa a řezníci to samé.Ale neodsuzuju to jen mi vadí že rejžujou na něčem co je levné a reklama s toho udělala navoněnou bídu.;-);-)

Zed

18. 4. 2013 06:41

Karin:...to ještě do CB nedorazilo? Tak na něj přijeď do Třeboně.

Karin

22. 2. 2013 18:13

já tedy nevím ale prodávám v řeznictví Jatky ČB ah.pupek máme docela často ale nikdy by mě nenapadlo z toho dělat steak.:-))

Vládík

10. 11. 2012 17:19

varilamyskakasicku: Sváček- lahudkářství- maj dvě pobočky- snděl a budějovická

Colombo65 Colombo65

25. 5. 2012 17:22

Matej:
... ani náhodou :-*

Matej

25. 5. 2012 09:22

Není to náhodou převzaté z knihy Zdeňka Pohlreicha?

http://www.bux.cz/knihy/129006-sef-na-grilu-ii-rec...

Colombo65 Colombo65

3. 3. 2012 19:15

varilamyskakasicku:
V Globusu na požádání - dělají z něj mleté hovězí :)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 3. 2012 16:39

Kde bych natrefila na ten hovězí pupek, nikde jsem ho neviděla a musí to být super maso, asi to chce řezníka známého, vid, parádní porce:-K:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí pupek podle pohlreicha hovězí pupek hovězí pupek recepty hovězí steaky připrava hovězí steak podle pohlreicha hovězí pupek recept hovězí pupek na grilu hovezi pupek steak hovezi pupek steak recept flam steak flank steak na grilu recept hovezi pupek steak hovězí steak pohlreich co je hovězí pupek flan steak hovězí steak příprava hovezi pupek cena hovězí steak recept na hovezi pupek hovezi pupek na gril

Suroviny: pupek hovězí, sůl hrubozrnná, olej, koření

TopRecepty.cz

Steak z hovězího pupku – flank steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ln5v