Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava je sice o něco delší, ale stojí za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 844 kJ /
3 787 kcal
Bílkoviny115,04 g
Tuky142,35 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 859 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy502,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme polovinou teplého mléka a necháme vzejít. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme vejce, rozpuštěné máslo (ne horké), zbytek mléka, sůl a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu. Krok 4: Mezitím připravíme tvarohovou náplň a to smícháním všech ingrediencí. Krok 5: Po vykynutí předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme pekáč tukem. Krok 6: Těsto na pomoučeném vále (podložce) rozdělíme na 15 ks. Kousky těsta roztáhneme a každý naplníme lžící tvarohu a lžičkou povidel. Zabalíme a skládáme na vymazaný pekáč. Krok 7: Necháme ještě zhruba 20 minut vykynout, podle teploty v místnosti. Krok 8: Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova.

TIP: Chyby u kynutého pečiva

Zveřejněno 5. 5. 2012

Poznámka autorky Iness

Trochu jsem pozměnila tvarohovou náplň, protože jsem použila vaničkový tvaroh který je docela řídký. Dřív se samozřejmě pudinkový prášek nepoužíval .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDKg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské buchty s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDKg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadají skvěle ;)

Skvele,těsto se mi krásně povedlo a buchtu jsou výborné 👌

Luxusní po všech směrech. Dělala jsem těsto v pekárně a nádherně nakynulo. Děkuji za recept

Mňam, vynikající nápad, dát tvaroh a povidla dohromady, teď je to teprve to pravé ořechové, nejlepší buchty co jsem kdy jedla. :-8

Nevim jestli jen já nebo i někdo jiný :-O pouze jsem musela pridat o trošičku vice mouky než je psáno ale jinak výborný:-p:yes: buchtičky byly nadychane a měkoučké :-);-):yes::yes::yes:

martinečka:jsem moc ráda, že ti recept pomohl ;-)

martinečka 21. 3. 2014 09:51
:-)Dokud jsem neobjevila tento recept, bála jsem se kynutých dobrot.Dávám jedničku s hvězdičkou:-):-))

martinkaa:Martinko, tak to mě moc těší ;-):-K

martinkaa 28. 8. 2013 12:14
tak sem si moc nevěřila ale říkam to musím zvládnout...moc děkuji za recept! jako úplný laik sem upekla výborné buchty!!! luxus moc děkuji:-K

jindra:Jindro, velká poklona pro tebe. Protože i některé ženy mají strach péct z kynutého těsta:-)). Jsem ráda, že šmakovaly :-).

Recept jsem vyzkousel a buchty jsou mnamozni. Velka pochvala za dobry recept:-K

joius:
ano může ;-), ale samozřejmě se pak nedělá kvásek jen se vmíchá do těsta a nechá kynout :-)

muže se použít i sušene droždí(respektive v sáčku)

Tak jsem jim také neodolala a dnes upekla a musím uznat, že jsou mňamózní :yes: Těsto jsem zadělávala v pekárně, takže to bylo celkem bez práce;-). Jo a taky jsem na poslední chvíli zjistila, že nemám vanilkový pudink, tak jsem tam dala kokosový a ta chuť je boží :-D. Už mi chlapi snědli půlku pekáče, takže zítra asi zadělám zase :yes::yes: Díky za úžasnej receptík :-p

Hanka:
Hani jen smíchej pudinkový prášek do tvarohu:-). je to kvůli houstnutí. Použila jsem vaničkový, tak jsem nechtěla aby mi z buchet vytekl;-) a zároveň má tvaroh příjemnou vanilkovou chuť. Určitě je zkus jsou bezva. Pak dej vědět jak jsi dopadla:-).

Hanka:odpovím ti za autorku, použiješ jako sypký prášek-nic nevaříš;-)

Asi budu mit hloupou otazku, ale ten pudink se ma udelat nebo se da do tvarohu jen prasek? dekuji za odpoved:-K vypadaji lakave tak bych je chtela zkusit tak at nic nezkazim...

Pěkný nápad, dát tvaroh a povidla najednou :yes:

Ty jsou nádherné:-K a já bych uloupila také alespoň jednu:-p+:yes:

jarka skrobakova:
Jaruš děkuji :-8:-K

překrásné buchtičky hned bych si uloupla:-K:yes::yes::yes::yes::-D

mňam :-p:-p hned bych si jednu dala :yes:

Jen se zakousnout!:-p

Majdula:
Taky dobré...ty makové bych si dala, ale většině u nás mák nechutná:-). Dřív jsem dělávala taky tvaroh a povidla zvlášť, ale zjistila jsem, že jsou chutnější od každého trochu :-D.

:-) já je dneska taky dělám, ale klasika-tvaroh, mák a povidla-teda každé zvlášť .-) posílám bodíka:yes:

Děkuji holky, pro nás jsou to vděčné buchty, především pro ty moje mláďata. Když letí ven, tak stačí vzít do ruky a můžou jít...:-)). I na cestách se dobře jí ;-)

Ty tedy jsou fakt k nakousnutí:-*:-p..+1

:yes: +1 krásné

Tématické fráze:
recept na ceske tvarohove buchty, povidlové buchty, tvarohové buchty, buchty s tvarohem, buchty s povidly, tvarohove buchty recept, kynute buchty s tvarohem, staročeské tvarohové buchty, tvarohove staroceske buchty, buchty tvarohové, staročeské recepty kynuté buchty, české buchty s povidlama, buchta s tvarohem a povidly, staroceske kynute buchty, české buchty tvarohová náplň, ceske tvarohove buchty, tvarohove a povidlove buchty, povidlove buchty recept, buchta s tvarohem, buchty s tvarohem a povidly

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, máslo, sůl, cukr krupice, tvaroh, cukr, pudink vanilkový, mléko, povidla švestková, vejce, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu