Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Louhované preclíky

Pokud jste dodnes preclíky pouze kupovali, tak je čas na změnu. Podle našeho propracovaného receptu a s pomocí domácí pekárny vystřihnete krásné louhované preclíky s křupavou kůrkou a vláčným středem. Budou tak dobré, že na ty kupované zapomenete!

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

32 preclíků

Nutriční hodnoty

Energie9 283 kJ / 2 219 kcal
Bílkoviny57,66 g
Tuky85,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 18,59 g
Sůl12,07 g
Sacharidy298,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vseumel

14. 5. 2012 16:42

S prominutím jsem recept nečetla, protože vím, že to nikdy dělat nebudu. Každopádně musím říct, že autor je šikula a fotky jsou moc hezké.:-)):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

14. 5. 2012 15:54

To je nádhera:-O:-O:-O To se musí vyzkoušet:yes:

senky senky

14. 5. 2012 14:35

:-O:-O:-O nestačím se divit:yes::yes: hned vyzkouším:yes::yes: prostě musím:-D:-D Svatá Pekárno, díky za Cathleen:yes::yes::-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 5. 2012 13:30

cathleen:Obdivuji Tvou vynalézavost na různá dobrá těsta;-)Tvé výtvory jsou jako malované:-K+:yes::-p

Alžbětina Prknářová

14. 5. 2012 13:17

A mě vždycky vrtalo hlavou, jak se to dělá, ten hnědý povrch s příchutí slaných tyčinek :-)), tu chuť jste popsala přesně. Málokdy se takové pečivo prodává, pamatuji si to jako jako "bavorskou bagetu". Ta chuť je opravdu delikátní :-*:yes:

cathleen cathleen

14. 5. 2012 11:59

magdalenka: magdalenko, preclíky se prý louhují ve velice naředěném louhu. To se mi zkoušet nechtělo, tak jsem zajásala, když jsem na stránkách www.magdalenka.cz (:-D:-D) našla tento postup. Těsto jsem si udělala svoje.

magdalenka magdalenka

14. 5. 2012 11:54

Pred pár dňami som stála v Lidli pri "luhovanom" pečive a dumala, ako sa tá hnedá farba asi vyrába. A ty si teraz prišla s týmto krásnym receptom. Vďaka, ukladám si!

cathleen cathleen

14. 5. 2012 11:51

rebeka::-D:-Dsamože....

rebeka rebeka

14. 5. 2012 11:50

tohle jsem nedávno zahládla v nějakém časopise a říkala si, že to nemusí být špatné;-) a jak vidno z obrázků, měla jsem pravdu:yes:;-):-)
Ivi, droždí asi 20g ne 20 kostek, že jo:-?:-D:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: louhované pečivo louhované pečivo recept louhované testo preclíky recept preclíky bavorské recept louhovaný rohlík louhové pečivo louhování pečiva bavorské preclíky louhovaný rohlík recept bavorské preclíky recept co je louhované pečivo bohemia preclíky preclíky bohemia recept na precliky louhované rohlíky bavorský preclík preclík recept domácí louhované rohlíky lohované těsto

Suroviny: voda, sádlo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, soda jedlá, voda, žloutek

TopRecepty.cz

Louhované preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQmm