Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 479 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,06 g |
Tuky | 119,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 25,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, dobre umyjeme a vložíme do misy s osolenou vodou, do ktorej pridáme šťavu z polovice citróna a kolieska nakrájané z druhej polovice.
Krok 2: Do hrnca dáme variť vodu, osolíme a keď voda zovrie, vložíme do nej karfiol. Varíme asi 40 minút.
Krok 3: Scedíme a schladíme vo vode s citrónom.
Krok 4: Na dno zapekacej misy poukladáme plátky masla, trochu osolíme (použila som poloslané maslo) a na ne dáme ružičky karfiolu. Pri pečení sa karfiol ochutí slanou parou zospodu.
Krok 5: Na karfiol nastrúhame syr, zakryjeme vrstvou smotany a pomedzi ružičky a navrch poukladáme ančovičky.
Krok 6: Misu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 180°C. Potom alobal odstránime, pridáme paradajky a pečieme odkryté ešte asi 10 minút.
Zveřejněno 17. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jzq2
Moje poznámka
Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jzq2
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
proč zhořkne květák,
proč květák zhořkne,
pečený květák ančovičky,
pach z květáku,
zhořkne květák,
květák zhořkne,
květákový salát s ančovičkami,
jak varit s ancovickama
Suroviny:
květák,
sýr,
smetana,
máslo,
ančovičky v oleji,
citron,
sůl
Komentáře (5)