Piškotová roláda s marcipánem

JitkaR Kuchařka: JitkaR

Doba přípravy: 60-90min 10-12 porcí Dorty 8 názorů

Suroviny

těsto na roládu
5 vajec
5 lžíc cukr krupice
5 lžíc hladké mouky
Krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
20 dkg cukru
1 máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutku, do bílku přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Pak přidáme žloutky vyšleháme a nakonec lehce zamícháme mouku. Dáme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáte trouby na 200°C.

  2. Připravíme si další pečící papír, který si pomoučíme polohrubou moukou a když je roláda upečená, tak jí překlopíme a připravený pečící papír a necháme vychladnout.

  3. Naplníme krémem, já dělala vanilkový, a nakonec potáhneme marcipánem.

  4. Krém : klasicky uvaříme pudinky z 1/2l mléka, 2 pudinků a cukru do husté kaše, necháme vychladnout můžou se tam přidat ořechy nebo nastrouhaná čokoláda. V druhé misce si rozšleháte máslo a pak přidáme vychladlí pudink.

Poznámka

recept na falešný marcipán

http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marcipanova-hmota---v-dp/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotová roláda s marcipánem

  • fb.lib fb.lib

    Málo kdo ví že záleží moc na postupu při výrobě piškotu.Pokud ušleháte sníh,zašleháte cukr a zamícháte žloutky, mouku tak piškot je kyprý,nadýchaný.Pokud šleháte žloutky s cukrem a zamícháte sníh z bílků a mouku je piškot pevný tužší. Každý druh se používá na něco jiného.
    Zajímavá roláda,jen ten krém by to chtělo jiný. Pudingové krémy mají krátkou trvanlivost,při změně teploty se vysráží.:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jitko, bylo by fajn, kdyby si vyfotila průřez tou roládou, aby byla vidět vevnitř;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Lenca29::-D:-D:-D je to tak. Někdy se to dělá i naopak;-)

    Odpovědět

  • Lenca29 Lenca29

    Teď už to chápu.

    Odpovědět

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Vždyt je to dobře :-)))To je správný piškot :yes:

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Já to teda taky chápu - je tam jasně napsané, že vyšleháme do tuha bílky s cukrem a PAK přidáme žloutky. ;-) Není nad to si něco přečíst i 3x, když to hlava nebere... :-D

    Odpovědět

  • veronika veronika(neregistrovaná)

    co je na tom k nechápání ?

    Odpovědět

  • Lenca29 Lenca29

    dobrý den snad bílky a žloutky šleháme zvlášť ne?a ne ušlehat z bílku s cukrem sníh a pak do toho přidat žloutky?mně to hlava nebere.Nechápu to.
    :-):-S:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: roláda potažená marcipánem nadýchaná piškotová roláda top recept roláda s marcipánem marcipanova rolada recept na roládu potaženou marcipánem rolady potazene marcipanem roláda s marcipánem recept piškotová roláda roláda plněná marcipánem marcipanova rolada recept rolady marcipánem marcipánový rolada dort roláda s marcipánem rolada potazena marcipán orechova rolada s marcipanem marcipánová piškotová roláda vánoční piškotová roláda potažená roláda kuchařka pro dceru piškotova rolada nepečená roláda z marcipánu