Demi Glace
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho táhnout na plotně, ale ta chuť stojí za to!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 189 kJ / 4 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 608,18 g |
Tuky | 200,79 g |
Vláknina | 18,85 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 51,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Demi Glace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBXr
Moje poznámka
Demi Glace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBXr
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 5 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 6 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 6 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 6 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
demi glace,
demi glace recept,
příprava demiglas,
demiglas,
příprava demi glass,
omáčka demi glace recept,
demi glace recept pohlreich,
omáčka demi glace,
demi-glace,
demiglace,
demi glas,
demi glace pohlreich,
demi glass,
co je demi glace,
demi glase,
demi glas recept,
recept na demiglas,
omáčka demi glas,
omacka demi-glace recept,
demiglace recept
Suroviny:
kost telecí,
mrkev,
cibule,
celer řapíkatý,
pórek,
tymián čerstvý,
bobkový list,
olej olivový,
česnek,
víno červené,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (34)
Máte pravdu..., je to cítit
Upravil jsem v postupu i tady: http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...
Děkuji
Proč se tuk vyhazuje, když kosti při následném vaření ještě další tuk pustí? Já ho sloupnu do mrtě až z hladiny vývaru po jeho vychlazení...
Olivový olej??? Česnek? A dokonce celá palice??? No budiž, může bejt, každý podle svého gusty...
Ale 25´ při 170°C? To se ty kůstky stihnou tak akorát prohřát, ale ne opéct!
Já to dělal 2x v životě; pečeno bylo přes 200°C a skoro 2 hodiny a pak ještě se zeleninou slabou hodinu (podle barvy)
Pak jsem to hodiny nechal táhnout, ale na demi glace jsem to nedotáhl
Asi budu za barbara, ale už to nevyrábím. Stejného a levnějšího efektu lze dosáhnout kupovaným prefabrikátem v kostkách (zkusil jsem i to jakési želé v mističkách (od 2 výrobců) ale v obou případech to bylo pod psa)
Tož tak