Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Demi Glace

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 400 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 360 min

400 min (40 min příprava + 360 min tepelná úprava)

11. 6. 2012 14:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 189 kJ / 4 586 kcal
Bílkoviny608,18 g
Tuky200,79 g
Vláknina18,85 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,70 g
Sůl4,10 g
Sacharidy51,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z knihy "Prostřeno bez servítků"

Recept na Demi Glace přidávám kvůli dalšímu receptu:

http://www.toprecepty.cz/recept/27699-teleci-licka...

Omlouvám se za špatnou fotku, ale hotovo bylo až hodně pozdě večer :) Tudíž je špatně osvětlená...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hrošík

1. 8. 2014 22:47

Demi Glace vařím již pár let.Mám vlastní recept,který jsem si našel na netu a maličko ho upravil podle své chutě.Nicméně,nelze tam nic ošidit!Dávám 5kg hov.masa a kostí+zelenina a koření do 10l hrnce.Vznikne asi 5l vývaru,který redukuji na 1,5l.Je to drahé(500kč)+ energije a práce,ale výsledek je úžasný!Dobu vaření mám 8-9h,samotná práce činí asi 2h.Masox a jiné hnusy NEKUPUJEM!!!:-p

Jitkas

11. 7. 2014 08:05

casino: Kosti neni treba pect tak dlouho jak uvadite, smyslem onoho peceni je v podstate ten, abychom z nich vypekli tuk. Tudiz staci 30 min, ale pri vetsi teplote (200°C). Pote kosti vyndame z tuku, ten dale nepouzivame (vyhodime), osusim je a pokracujeme dale v priprave.

casino casino

10. 7. 2014 22:53

Tady jde o zjednodušený postup, ale i tak, nebýt tu ta fotečka, tak mám pochybnosti, že to autorka podle receptu realizovala...:-//
Olivový olej??? Česnek? A dokonce celá palice??? No budiž, může bejt, každý podle svého gusty...
Ale 25´ při 170°C? To se ty kůstky stihnou tak akorát prohřát, ale ne opéct!
Já to dělal 2x v životě; pečeno bylo přes 200°C a skoro 2 hodiny a pak ještě se zeleninou slabou hodinu (podle barvy)
Pak jsem to hodiny nechal táhnout, ale na demi glace jsem to nedotáhl:-D používal jsem pouze jako velmi silný vývar.
Asi budu za barbara, ale už to nevyrábím. Stejného a levnějšího efektu lze dosáhnout kupovaným prefabrikátem v kostkách (zkusil jsem i to jakési želé v mističkách (od 2 výrobců) ale v obou případech to bylo pod psa)
Tož tak:-D

Jaris

25. 1. 2014 11:53

Jana Kořínková: zdravím, včera jsem je koupil v Globusu 3 kila za 19 Kč

Jana Kořínková

21. 8. 2013 15:59

No a teď mě tak napadá, jestli nejdou prostě použít jiné kosti...nebo jen ty telecí?

Jana Kořínková

21. 8. 2013 15:57

Recept je super, chci ho zrealizovat, ale ty kosti... musím je sehnat. Do diskuze jsem zkusila napsat dotaz, jestli mi někdo neporadí, kam na ně. :-8 Jinak postupu rozumím a i ten čas u toho strávený by mi nevadil. Jen mi ještě poraďte Mirusho, používá se pak místo bujonu například, že ano? Myslím, že Pohlreich to jednou někde říkal...

Jakub

9. 6. 2013 21:15

demi glace se má dělat 24 hodin na mírném plameni

holka ze severu holka ze severu

1. 9. 2012 16:53

Tak tohle určitě udělám, pak přidám fotku. Jen musím sehnat ty kosti. Ukládám do oblíbených.:yes:

Mirusha Mirusha

12. 6. 2012 22:14

nedouk: Ta "věc" je de facto přírodní bujonová kostka :-) Je to fond - koncentrovaný vývar, zvýrazňuje chuť omáček, které se podávají k masu...Vypadá to nevábně (během vaření snad ještě hůř), ale věc je to užitečná...;-)

nedouk

12. 6. 2012 13:18

a k čemu tato "věc" vlastně je ??? Nechápu to :-S

Jana

11. 6. 2012 21:51

Taky ráda zkouším recepty od Pohlreicha,ale na tenhle jsem si ještě neudělala čas:-)

jarka skrobakova

11. 6. 2012 19:49

super:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

11. 6. 2012 18:17

:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 6. 2012 15:09

:yes::yes::yes::-p

nofrona

11. 6. 2012 15:06

Mirusha::-);-) už je dlouho co jsem to četla.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: demi glace demi glace recept příprava demiglas demiglas příprava demi glass omáčka demi glace recept demi glace recept pohlreich omáčka demi glace demi-glace demiglace demi glas demi glace pohlreich demi glass co je demi glace demi glase demi glas recept recept na demiglas omáčka demi glas omacka demi-glace recept demiglace recept

Suroviny: kost telecí, mrkev, cibule, celer řapíkatý, pórek, tymián, bobkový list, olej olivový, česnek, víno červené, protlak rajčatový, pepř

TopRecepty.cz

Demi Glace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBXr