

Kuřecí na zelenině s bazalkou
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 g brokolice
- 100 g květáku
- 150 g mrkve
- 1 menší cibule
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
- 2 stroužky česneku
- mouka
- 2 lžíce kysané smetany
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme až sklovatí. Přidáme k ní maso nakrájené na kousky a orestujeme.
Orestované maso opepříme, osolíme, přidáme česnek, promícháme, podlijeme asi 1 litrem vody a vaříme 20 minut.
Potom přidáme zeleninu, bazalku, přivedeme k varu, zahustíme jíškou (voda+mouka) a vaříme 15 minut.
Vmícháme smetanu, dochutíme a máme hotovo.
Vhodná příloha je rýže nebo vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Moje berušinka moc nemusí dušenou či vařenou mrkev, ale v téhle omáčce ji baštila. Bazalka dodá omáčce výtečnou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí na zelenině s bazalkou
-
1 l vody není moc na 500 g masa...Každý vaříme jinak. Jestli vám vyhovuje vodu dolívat , můžete.... jídlo se tím nezmění
. Já takto vařím s časových důvodů. Během vaření dělám milion dalších věcí, tak na stání u plotny moc času nemám
. Maso je stejně dobré jako dušené a podlévané postupně
.
-
Hm, ten litr vody najednou? Nevím, nevím.
-
Recept se mi líbí
+9
Já bych maso podlila jen trochou vody a spíš dusila,další tekutinu dolévala průběžně během vaření
-
Moc pěkný recept jednoduchý a rychlí, proto ukládám do oblíbených a posílám kladné bodíky