Kuřecí na zelenině s bazalkou

Iness Kuchařka:

Drůbeží maso 4 názory

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
100 g brokolice
100 g květáku
150 g mrkve
1 menší cibule
sůl
pepř
bazalka (čerstvá nebo sušená)
2 stroužky česneku
mouka
2 lžíce kysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme až sklovatí. Přidáme k ní maso nakrájené na kousky a orestujeme.

  2. Orestované maso opepříme, osolíme, přidáme česnek, promícháme, podlijeme asi 1 litrem vody a vaříme 20 minut.

  3. Potom přidáme zeleninu, bazalku, přivedeme k varu, zahustíme jíškou (voda+mouka) a vaříme 15 minut.

  4. Vmícháme smetanu, dochutíme a máme hotovo.
    Vhodná příloha je rýže nebo vařené brambory.

Poznámka

Moje berušinka moc nemusí dušenou či vařenou mrkev, ale v téhle omáčce ji baštila. Bazalka dodá omáčce výtečnou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kuřecí na zelenině s bazalkou

  • Iness Iness(autor receptu)

    1 l vody není moc na 500 g masa...Každý vaříme jinak. Jestli vám vyhovuje vodu dolívat , můžete.... jídlo se tím nezmění;-). Já takto vařím s časových důvodů. Během vaření dělám milion dalších věcí, tak na stání u plotny moc času nemám:-). Maso je stejně dobré jako dušené a podlévané postupně:-).

    Odpovědět

  • slunečnice slunečnice(neregistrovaný)

    Hm, ten litr vody najednou? Nevím, nevím.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:-p+9:yes:Já bych maso podlila jen trochou vody a spíš dusila,další tekutinu dolévala průběžně během vaření:-)

    Odpovědět

  • JitkaR JitkaR

    Moc pěkný recept jednoduchý a rychlí, proto ukládám do oblíbených a posílám kladné bodíky

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo