Kávové slzičky
Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta, ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a čokoládové polevě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 462 kJ / 6 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,76 g |
Tuky | 407,25 g |
Vláknina | 26,25 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 685,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň pár hodin odležet v lednici.
Krok 2: Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj slzičky a klademe je na plech. Pečeme na 170-180 ° asi 10-12 minut dorůžova a necháme na plechu vychladnout.
Krok 3: Na náplň vyšleháme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, mletými oříšky a kávou.
Krok 4: Upečené slzičky spojujeme krémem a polijeme polevou. Na závěr ozdobíme oříškem.
Zveřejněno 25. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové slzičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2JL
Moje poznámka
Kávové slzičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2JL
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 3 minutami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňový sirup
Libotovska před 42 minutami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 1 hodinou
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 9 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 12 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 13 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 13 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 15 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 15 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 15 hodinami
Tématické fráze:
kávové cukroví,
drobné cukroví recepty,
kofilové slzičky,
islerky,
drobné zákusky recepty,
kavova zrna recept,
kavova plnka,
zákusek kávové zrno,
cukroví na svadbu,
kávové zákusky,
recepty na svadobne zakusky,
vanocni cukrovi kavove slzicky,
kávové slzičky s čokoládou,
svatební zákusky recepty,
cukroví kávové slzy,
kavove zrna,
recepty na drobne cukrovi,
cukroví kávová zrna,
kavové slzyčky,
kavove recepty
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
ořechy lískové mleté,
káva černá,
máslo,
žloutek,
mléko,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy lískové mleté,
káva černá,
čokoláda,
tuk ztužený,
káva instantní,
ořechy lískové
Komentáře (42)
Lusinka, ďakujem za preklad
==== plnku ==== DEKUJI ZA POMOC
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkych
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-