Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ilona

30. 9. 2012 18:31

Dobrý den paní Remková, již několik let dělám zelí stejným způsobem jako Vy, jen s tím rozdílem, že nedávám šroubovací víčka. Letos jsem to zkusila, dle Vaší rady, poprvé.Jen mám strach, jak jsem se posléze dočetla v odkazech, že to měla bý víčka určitého druhu.Ty já neměla. Myslíte, že je to, tak špatné. Moc děkuji za odpověď.

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 12. 2011 13:07

Pepinka: rádo se stalo!!;-) My kupujeme taky krohané, ale to si zajedeme do velkoskladu tady kousek a oni nám ty hlávky před náma krouhají. Není to krouhané zelí z obchodu, které tam zapařené stojí, kdo ví, jak dlouho;-)

Pepinka Pepinka

29. 12. 2011 12:34

Rozkaz Jano :-D ale je tak dobré bíloučké mám ho doma v předsíni takže zima žádná a zjistila jsem že už asi nebudu kupovat to krouhané to co jsem otevřela jsem měla z hlávky a je poznat veliký rozdíl takže raději příjdu o ruky než koupit nakrouhané :yes::-p:-D a moc díky že jsi mi odepsala.

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 12. 2011 11:53

Pepinka: to vůbec nevadí!! Já jsem předevčírem otevřela první sklenici a víčko ještě taky pracovalo. Zelí nemá chybu, je křupavé, skvělé;-). Je to možná způsobeno, že místnost, kde máš zelí není úplně studená. Já mám zelí ve sklepě a ten taky není studený, takže ten proces pokračuje, ale nic se neděje. Proto se v něm má nechávat více té vody, aby nevysychalo a já třeba vždycky po otevření sklenice trochu vody přidávám a mírně osolím, když celou sklenici hned nespotřebuji;-)

A nevykej mi!!;-)

Pepinka Pepinka

29. 12. 2011 11:35

Dobrý den paní Remková,tak teda mám dotaz teď jsem otevřela 2 sklenky toho mého zelí a jaké překvapení mě čekalo? To zelí normálně bublá tj po orevření kvasný proces pokračuje na chuť je moc dobré ale dost mě to udivilo mohu ho použít fakt je moc dobré ale mám obavy že to udělají všechny sklenky přitom když jsem ho tlačila tak za 14 dnů už žádna voda ze sklenic neunikala a teď takové překvápko dík předem za odpověď:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 12. 2011 18:27

catherina:;-):-)

catherina

4. 12. 2011 17:47

tak jsem taky vyzkousela a musim rict, ze zeli je naprosto LUXUSNI!!!! Dokonce i manzel, ktery tomu nedaval zadne nadeje, je ted chodi tajne ujidat a ochotne "krouha" dalsi do sklenic :-D davam bodiky :yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 11. 2011 09:59

Milá Jano. Protože jsem nestihl letos našťouchat svoje zelí a z obchodu nám každé nechutná zkusil jsem na zkoušku podle tvého receptu udělat pár sklenic /zatím 6 z cca 4kg hlávek/ a budu moc zvědav jak se to povede. Když budu vidět jak to kvasí jinak to již dělat nebudu. Zdá se nám to velice praktické. A ještě se ozvu.

Pepa

3. 11. 2011 11:35

Jana Remkova:určitě se nezlobím, víš my doma k vůli plísním nevykrajujeme ani trošku chycené ovoce nebo zeleninu. Ani zdánlivě málo poškozený např. česnek. Uznáváme tuto cestu, kterou prosazoval farář Fr. Ferda ze Sušice - výborný léčitel když brojil proti plísním a takovým těm "jedovatým barvám" v bonbonech nebo látkách..., ale to by bylo jiné povídání.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2011 15:24

Pepinka: tak to fakt nevím!!:-(, omlouvám se, snad někdo poradí..:-(

Pepinka Pepinka

2. 11. 2011 11:14

a to zeli i když není tak plné láku jako kupované je exkluzívní,křupkavé a do pár sklenic jsem přidala i jablíčka a ty jsou v tom božská-jena chuť!!!:yes:;-):-D

Pepinka Pepinka

2. 11. 2011 11:11

Dobrý den Jano,jen dotaz,když si chci přidat jen fotky na svou stránku bez receptu,abych to nedávala k těm tvým,třeba ze zavařování,jak to mám udělat,aby jste to viděli i vy,nějak pořád pátrám,jak na to a nemohu na to přijít,moc to s tou stránkou neumím:-8:no:,díky jestli mi poradíte:-Dpředem dík

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2011 21:10

pepa: dobrá, to budu ráda a snad se nezlobíš, že se to nepovedlo;-)

pepa

1. 11. 2011 21:03

Jana Remkova:ahoj Jano, děkuju za za vysvětlení a za podporu - hnědou část ani zbylou bílou už určitě nepoužiju, vím že plísně je nejhorší co nád dnes ohrožuje a tak raději koupím nové zelí. prodělek není tak velký. Od zelí čekám podporu zdraví a tak nemíním šetřit na nepravém místě.

Jana Remkova:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2011 19:05

Pepa: to je mi moc líto:-/, ale sklenice opravdu musí být zavřené!! Tím, že byly otevřené, se do nich asi dostalo hodně vzduchu a vyschlo. Ještě jsem neslyšela, že by se sklenice mohly roztrhnout!!:-O Určitě ne!!!!! Takže asi tak. Znovu už zelí kvasit nebude, vykvašené je. Nevím, kolik toho máš, ale radila bych tmavou část vyhodit, je nepoužitelná a světlou natlačit do velké sklenice a zalít převařenou, slanou, vychlazenou vodou-ne moc, jen aby zelí bylo pod vodou a nevysychalo a dát do chladu. Postupně konzumovat. A pokud se ti do toho chce jít znova a nestratil jsi víru, že tohle zelí je opravdu dobré;-), tak si ještě pár sklenek natlač a hlavně!!!!-pořádně zavíčkovat!!;-)

1 8 9 10 11 12 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq