

Kuřecí maso v rajské omáčce
Suroviny
- 0,5 kg kuřecího masa
- 1 střední cibule
- 1 velký rajský protlak
- sůl
- pepř
- cukr
- kečup
Postup přípravy receptu
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso.
Až je maso hotové přidáme rajský protlak a asi půl litru vody, omáčku zahustíme, ochutíme solí a pepřem.
Pokud je kyselá, přidáme cukr nebo sladký kečup, podáváme s těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí maso v rajské omáčce
-
Anna Kocikova: Aničko, koření dávám taky, jako Ty i srettka, tak vyzkoušej jiný protlak, jinou značku, já ho fakt dávám hodně a je to v pohodě. Nemám tedy žádnou oblíbenou značku, ale že by omáčka zhořkla, se mně ještě nestalo
-
maris:Díky za pochvalu
Možná by měl autor receptu upřesnit,jaký používá protlak.Já většinou používám pasírovaná rajčata"Tomatoes passata" zn.Clasic-500g krabičkové balení z Kauflandu.Tentokrát jsem měla doma plechovkové 14Og balení a omáčka je opravdu z celého množství nahořklá.Mám to odzkoušeno.Jinak když dělávám rajskou podle sebe,také tam kořeníčko nesmí chybětAle chtěla jsem se držet uvedených surovin,když to není můj rcp
-
maris:taky me udivilo to mnozstvi.
tyyjo, ja do rajske davam klidne 2 ty vetsi krabicky po 500ml a k tomu jeden malej a ted jsem delala z peti asi 200ml. My radi echt rajskou
A nahorkla nebyla. Ikdyz nekdy ty maly protlacky jsou trosinku nahorkly, to je fakt. Z tech bych si kotel omacky nelajzla
Jooo a nejdriv na tuku rozvonim korenicko, my radi korenenenou (nove koreni, cely pepr, bobkovy list, hrebicek a tymianek). No, rajska je u nas dost casto
-
dobrota :-P
-
Anna Kocikova: Aničko - opět máš nádherné fotky - jako vždy.
Chci se ale zeptat, proč myslíš, že kdybys dala celý protlak, tak by byla omáčka nahořklá. Já dávám třeba dva a hořká není.
-
Já bych tento receptík nezatracovala
Kuřecí plátek v rajské omáčce a kolínka k tomu jsem mívali i v nemocnici
Horste,dovolila jsem si přidat fotky i s postupem vaření.Jen jsem si gramáž přizpůsobila pro 2 osoby a maso-kuřecí prsa(300g) jsem nekouskovala,ale udělala plátky.Protlaku jsem na 1/2l vody dala 3/4 balení.Z celé plechovky by byla omáčka nahořklá
Za fajn receptík máš první bodík -
pecka
-
Autor si myslí, že tyto stránky jsou pro lidi s mdlym rozumem, ale sám je asi nějak postižený.....
-
srettka:
ale ja sa tu už ničomu nedivím...
-
tak to je masakr