Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs na topinky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

17. 11. 2012 19:49

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie961 kJ / 230 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky0,59 g
Vláknina19,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy45,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vhodné na Silvestra nebo různé akce.

Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 11. 2012 22:51

lenka: to máš pravdu, Zdenka nám to ráda napíše;-)

lenka

17. 11. 2012 22:49

varilamyskakasicku: Tak ať vysvětlí ona, navíc proč je to ve studené kuchyni, myslím kategorie:-? Zdůrazňuje tam, že se to maže na teplou topinku.:-?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 11. 2012 22:37

1974andrea: to tady ale Andrejko ale pisatelka receptu neuvádí a to asi by měla napsat Zdenka+++, já píši odpověď na dotaz neregi, co je to vlatně - harissa, ale běžně se zde používá většinou právě ta kupovaná pálivá harissa ve skleničce, ale to už necháme na pisatelce receptu;-

1974andrea 1974andrea

17. 11. 2012 22:27

varilamyskakasicku:Já vím Ivčo, já jen píšu, že existuje i harrisa ( harísa) sypké koření a bude rozdíl dát 1PL pasty a 1PL koření. Mohlo by to někoho zmást http://www.koreni.cz/detail.php?pid=216

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 11. 2012 22:19

1974andrea: cs.wikipedia.org/wiki/Harissa, mám to z tohoto odkazu

1974andrea 1974andrea

17. 11. 2012 22:11

varilamyskakasicku:Ivčo, u nás je hari(ss)a pasta nebo konzistence řekněme kečupu a pak je ha(rr)isa kořenící sypká směs, tu prodává třeba Antonín.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 11. 2012 22:02

Jumanji :
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.;-)

Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.

Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.

Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.

Jumanji

17. 11. 2012 21:50

No a teď ještě vědět co je ta Harisa ?:-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: směs na topinky harissa originál recept směs na topinky-recept směs na topinku směs na topinky recept směs na směs na topinky pasta na topinky topinková směs topinková směs na topinky recept na smes na topinky směsi na topinky ostrá směs na topinky recept směs na topinky pasta na topinku recepty směs na topinky smesnatopinky topinky recept palivá směs na topinky na topinky recept na harissu

Suroviny: česnek, sýr niva, paštika, harissa, kečup sladký, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

Směs na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWmD