Směs na topinky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 961 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 0,59 g |
Vláknina | 19,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 45,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodné na Silvestra nebo různé akce.
Dodatek : zůstalo nám trochu pomazánky, tak jsem jí na zkoušku dala do krabičky a do lednice a jde to taky. Potom pozvolna povolit v mikrovlnce a natřít.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2012 22:51
17. 11. 2012 22:49
17. 11. 2012 22:37
17. 11. 2012 22:27
17. 11. 2012 22:19
17. 11. 2012 22:11
17. 11. 2012 22:02
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.
Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.
Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.
Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.
17. 11. 2012 21:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 29 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 41 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 55 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smetanová omáčka z pečených paprik se výtečně hodí k těstovinám. Překvapí jednoduchou přípravou a jemnou chutí
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: směs na topinky harissa originál recept směs na topinky-recept směs na topinku směs na topinky recept směs na směs na topinky pasta na topinky topinková směs topinková směs na topinky recept na smes na topinky směsi na topinky ostrá směs na topinky recept směs na topinky pasta na topinku recepty směs na topinky smesnatopinky topinky recept palivá směs na topinky na topinky recept na harissu
Suroviny: česnek, sýr niva, paštika, harissa, kečup sladký, sýr tvrdý
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
23 názorů