Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 961 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 0,59 g |
Vláknina | 19,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 45,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
Moje poznámka
Směs na topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWmD
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 21 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s brynzou a smetanou
ZuzanaVo před 14 minutami
Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou
Evaseb před 17 minutami
Květákový mozeček
radekfiala před 2 hodinami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 2 hodinami
Rychlá domácí pizza
anastaziesilna před 2 hodinami
Pečený bůček
BANIK9 před 2 hodinami
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 4 hodinami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 4 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 5 hodinami
Tématické fráze:
směs na topinky,
harissa originál recept,
směs na topinky-recept,
směs na topinku,
směs na topinky recept,
směs na směs na topinky,
pasta na topinky,
topinková směs,
topinková směs na topinky,
recept na smes na topinky,
směsi na topinky,
ostrá směs na topinky,
recept směs na topinky,
pasta na topinku,
recepty směs na topinky,
smesnatopinky,
topinky recept,
palivá směs na topinky,
na topinky,
recept na harissu
Suroviny:
česnek,
sýr niva,
paštika,
harissa,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (23)
Tak Ti zkusím něco napsat o Harisse.
Harissa (někdy psáno jako harísa) je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe (v zemích Maghrebu) se používá téměř ke všem jídlům. Jako stolní koření se dosti podobá indonéskému sambalu. Koření se používá k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu a pod.
Harissa obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.
Harissa se používá všude tam, kde se dá použít chilli tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb a pod. Tradičně se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.
Harissa se prodává zavařená ve skleničkách jak na trzích v Maghrebu a na Blízkém východě, tak v Česku.