Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

Samotná jen tak na chleba, základ do pomazánek, na sladko s ovocem, dokonce i do těstovin a omáček. Tam všude můžete použít domácí lučinu. K přípravě vám stačí bílý jogurt a smetana. Tak vytáhněte plátýnko a pusťte se do toho.

Hodnocení receptu je 5,0 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min plus 24 hod odležení

30 min (30 min příprava, plus 24 hod odležení)

27. 11. 2012 18:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Asi 500 g

Nutriční hodnoty

Energie4 743 kJ / 1 134 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky47,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,25 g
Sacharidy89,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Syrovátku můžeme použít do polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dexulka

28. 1. 2013 13:17

Tak jsem tuhle dobrotu dnes pozvedla na luxusní záležitost: do části jsem přidala pesto a krájená sušená rajčata,do druhé na jemno sekané vlašské ořechy a kapku medu.Pokud máte rádi kombinaci sýra a ořechů jako já,určitě vyzkoušejte,je to lahoda ;-) Přidávám foto :-8

dexulka

28. 1. 2013 12:27

magdalenka:jj,tam jsem se inspirovala :-)

magdalenka magdalenka

27. 1. 2013 21:44

dexulka:ja robím podľa Aishy...z jogurtu a kyslej smotany.http://www.toprecepty.cz/recept/31223-arabsky-laba...

dexulka

27. 1. 2013 21:36

Velmi dobrý nápad :yes: Dělala jsem z jogurtu a kysané smetany (inspirace jinde) a bylo to také jemné a dobré (vůbec ne kyselé)a dalo se i krájet na plátky :-p Určité zopakuji ;-) Zkusím smíchat s křenem i bylinkami s česnekem.Posílám bod i fofo :-8

janatka janatka

24. 1. 2013 09:31

Dělala jsem ze šlehačky a koupila jogurt v Lidlu zn.Pilos.Vykalpalo to nádherně,jen si myslím,že takovou tu správnou tvarohovou chuť(tu známe z lučiny) a konzistenci(mám ji spíše na namazání jen,nemůžu ji ukrojit,tak aby z ni šel plátek udělat a držel pokupě to nemá.Jinak je to moc dobré,už jsme měli pomazánku a vynikající to bylo na lívance.Příště určitě znovu vyzkouším jen koupím lepší jogurt.:-p;-)

Bibinka Bibinka

21. 1. 2013 09:41

jarka skrobakova: Jaruško, to jsi mě teda potěšila, nám to taky moc chutná a čím kvalitnější jogurt a šlehačka tím lepší, dělám jí často. Babička budeš supr, protože to vnoučatům chutná a ještě je to zdravé-supr:yes:;-)

jarka skrobakova

20. 1. 2013 22:33

Bibinko, udělala jsem Tvou vynikající lučina. Je opravdu moc dobrá dala jsem šlehačku. To byla mňamina. Už nikdy nebudu kupovat ty blivajzy z obchodu. Udělala jsem to nasladko pro mou vnučku s pudingem a ta se olizovala. Jsem teď nejlepší babička. A pro nás jsem dělala pomazánku z křenem. Posílám veliký za velikou dobrotu a foto jako důkaz. Bodík posílám moc ráda Janičko je to bomba :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 12. 2012 00:57

Ten Selský jogurt je obecně moc dobrý, tak to z něj vyzkouším příště:-K;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 12. 2012 00:56

Já jsem dělala tu lučinu Andrej z toho Choceňského jogurtu a něměla jsem tři jogurty, tak jsem pak dala jednu zakysanku na doplnění gramáže, ale trnula jsem, co bude, a zda bude dobrá Lučina, ale manžel mi na ní chodí, moc ci ji chválí a já jsem z ní nadšená, díky za tip všem:-K;-)

magdalenka magdalenka

6. 12. 2012 13:33

1974andrea: mne sa na toto najviac pozdáva ten "grécky" z Lidla...
Samozrejme, percentá tuku si nepamätám.:-D

1974andrea 1974andrea

6. 12. 2012 11:12

spagetka:Je jasné, že se musí použít hustý smetanový jogurt s vyšším obsahem tuku, což Choceňský i Selský je;-)

spagetka spagetka

6. 12. 2012 10:51

1974andrea: souhlasím, jak jsem psala níž, v Kaufu jsem koupila jen 3% jogurt, došlo mi až doma, že jsem se měla kouknout na obsah tuku už v krámě. Zachránila jsem to tou kysanou smetanou, ale určitě lepší bude ten Selský, taky ho máme rádi. Udělám opět, stejně ten první už byl spapán ještě než dokapal, tkže určitě nezbude opět :-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

6. 12. 2012 10:04

Chtěla bych sem napsat jeden můj poznatek, možná se bude někomu hodit. Tuhle Lučinu jsem dělala zatím 2x, prvně z Choceňského a podruhé ze Selského ( Gazdovského) jogurtu. Musím říci, že z jogurtu Selského je Lučina mnohem lepší, jak chuťově, tak konzistencí ( je hustá jako ta ve staniolu).

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2012 18:11

spagetka: no, tak to jsem ráda, trnula jsem, zda jsem něco nepokazila,:-/ a čučela jsem do toho co chvíli, jka na malý zázrak:-D a one je naopak velmi jemná, díky:-K;-)

spagetka spagetka

5. 12. 2012 17:34

varilamyskakasicku: tu zakysanku jsem tam právě dala taky a bylo to vynikající

1 4 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv domácí lučina lučina z jogurtu a šlehačky domácí lučina z jogurtu domácí výroba lučiny lučina výroba lučiny z jogurtu a šlehačky výroba lučiny bezkonkurenční domácí lučina lučina recept jak vyrobit lučinu lučina z jogurtů doma.cz domácí lučina recept výroba lučiny z jogurtu a smetany výroba sýru lučina domaci lucina z jogurtu a slehacky výroba domácí lučiny domácí lučina se zakysané smetany lučina z bílého jogurtu

Suroviny: jogurt bílý, smetana na vaření, sůl

TopRecepty.cz

Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n647