Suroviny
Porce: asi 42ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 447 kJ / 4 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,53 g |
Tuky | 242,56 g |
Vláknina | 52,38 g |
Cholesterol | 838 mg |
Sodík | 6,82 g |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 379,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
Krok 2: Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet.
Krok 3: Mezitím si přichystáme náplň – smícháme povidla s mletým mákem, cukrem, kořením a trochou rumu. S povidly se nám musí dobře pracovat – nesmí být řídká.
Krok 4: Těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme dotenka na asi 2 mm, rádýlkem krájíme čtverce 7×7 cm, klademe kopečky povidel, dobře zabalíme do tvaru malých měšců. Na vále necháme odpočinout a ušleháme sníh z bílků.
Krok 5: Špičky měšců máčíme ve sněhu a obalujeme v mandlích.
Krok 6: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170°C 15−20 minut dorůžova.
Krok 7: Teplé ježky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Zkoušela jsem to i listového těsta a také moc dobré.
Zveřejněno 29. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlovo-makoví ježci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnGv
Moje poznámka
Povidlovo-makoví ježci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnGv
Nejnovější recepty
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 28 minutami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 15 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 21 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená se sýrem
janatka před 12 minutami
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
janatka před 28 minutami
Česnečka z cukety
Liduš před 33 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
toprecepty.cz před 2 hodinami
Pavliny halušky
terundela před 3 hodinami
Hrnková bábovka
lunav1 před 5 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 16 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 17 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 17 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 19 hodinami
Tématické fráze:
makove rezy kluci v akci,
povidlovo makova napln,
povidlovomakoví ježci,
povidlovo makový koláč,
makovy jezci,
makové řezy kluci v akce,
povidlovomakový koláč,
kluci v akci makové řezy,
povidlovo tvarohová buchta,
kluci v akci recepty makový ježci,
povidlovi a makovy kolac,
klucivakci makový moučník,
wwwkluci v akci cz,
kluci v akci recepty makové řezy,
povidlo-makoví ježci,
kluci v akci ježci,
makoví ježci kluci v akci,
povidlovo maková nápln recept,
kluci v akci povidlovi ježci,
povidlovomakový koláč recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
mléko,
cukr,
soda jedlá,
máslo,
žloutek,
sůl,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
skořice mletá,
rum,
bílek,
mandle plátkové,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (6)
Já dávám do buchet makových vždy trochu povidel švestkových,nám to víc chutná.