Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 768 kJ / 6 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,92 g |
Tuky | 278,13 g |
Vláknina | 26,27 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 984,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Moje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Tématické fráze:
karamelový přeliv,
karamelový dort,
vánoční dorty,
preliv z limetky na dort,
karamelový preliv na větrníky,
dort s karamelovým krémem,
jablkovy dezert s karamelovym prelivem,
banánový dort s karamelovym přelivem,
vanocni karamelovy dort,
karamelový přeliv recept,
vanocni dort,
dort bananovo karamelovým krémem,
jsablkovy kolac s karamelovym prelivem,
ovocný přeliv s karamelem,
dort karamelový,
vánoční dorty recepty,
karamelovy přeliv na zákusky,
orechovy kolac s karamelovym prelivem,
nebeský dort s vaječným likérem,
banánový dort s karamelovým krémem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
kakao,
prášek do pečiva,
jablko,
cukr,
voda,
máslo,
skořice,
máslo,
cukr,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krystal,
smetana,
sůl,
rum,
voda
Komentáře (22)