Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavo-bílá čokoláda

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 12. 2008 19:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 923 kJ / 5 001 kcal
Bílkoviny55,20 g
Tuky282,10 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,42 g
Sacharidy553,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud vám tmavá čokoláda zbyde a máte umělohmotný tác, můžete ji nalít na něj a zasypat popř. lískovými naseknými ořechy. Čokoládu pak jen lámeme na kousky a konzumujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

28. 12. 2009 14:47

Bez toho, aby som to chcela extra rozvíjať, Džango, mrkni do obchodu, koľko stojí dnes sušené mlieko (na Slovensku máme stále vyššie ceny ako v Čechách), o priamej úmere nemožno hovoriť. A potom nakúp za priemernú hodinovú mzdu. Píšem to, napriek tomu, že za starými časami nikdy nebudem smútiť.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 13:29

Tak to já vím dobře,džango (neregistrovaný/á) , kdysi jsem si ten sunar kupovala běžně, jak bylo potřeba. Dnes mladé matky se snaží své děti rychle převést na klasické mléko. Mám jich tady v okolí tak 12 co znám. Na sunar nemají.

džango

28. 12. 2009 12:10

No nevím, ale v době, kdy byl sunar za babku 10 Kčs - jsem já bral 6,50 na hodinu. Nevím, jaký v tom je rozdíl dnes. Platy stoupají úměrně k cenám :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 11:46

Jo, Magdalenko, kde ty loňské sněhy jsou, když byl sunar za 10 kč!!:-D:-))

magdalenka magdalenka

28. 12. 2009 11:28

Ja som toto kedysi deckám vyrábala tiež a dávala som stuhnúť do plastový obalov od vajec (dobre umytých), po vyklopení to boli také dvojfarebné homolky. Vtedy bol ešte Sunar za babku a decká to šrotovali o dušu.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 11:05

Market, taky jsem měla nervy s tím vyklápěním, praskalo to. To s tím adnentním kalendářem je dobrý nápad, nenanervuješ se s tím vyklápěním tolik.:-D, pak to vyhodíš. A vypadá to hezky.;-)

Paprika Paprika

28. 12. 2009 10:31

Letos jsem dětem zbytek polevy také nalila do formiček a včera jsem zjistila, že ji Tonda dětem už všechnu snědl.:-S:-// Prý udělám novou :-O:-// - jak já se nazlobila s vyklápěním z těch kovových formiček. Musela jsem to vždycky dát na chvíli do mrazáku. Pak jsem našla plastové plato od kočičích jazýčků a od nějakých medvídků a to šlo lépe. Letos si schovám ty plastové vnitřky od adventních kalendářů a budu to mít do čeho příští rok dávat.;-)

yanull yanull

27. 12. 2009 17:59

Krásná čokoláda, pamatuji si ji ještě z dětství, dávali jsme ji do formiček a do části také budrské oříšky.Na plechu jsme ji chladili přímo v závěji :-) Jen se mi kdysi zdála lesklejší, podezírám výrobce cukru, že do něj dávají nějakou chemii a i náhražky, protože čím dál méně sladí. Ale to nic neovlivní v mém rozhodnutí poslat za tuto čokoládku bodík :yes::-p:-):yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2009 17:31

Přidala jsem pár fotek tmavé čokolády, trochu jsem ji nalila do vnitřků z bomboniéry a do každé jsem dala trochu nasekaných vlašských ořechů. Je suprová!:-p

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 12. 2008 00:23

Super, hezky to vypadá :yes: A abych zjistila jak chutná, tak si ji holt budu muset udělat :-D Ale bude určitě :-p

Paprika Paprika

15. 12. 2008 18:18

Tak tuhle čokoládu (i takhle napůl vyvedenou) dělá manželova 85-ti letá babička. On se na ni těší celý rok, protože je prý taková dobrá "šizená". Pošlu mu mailem odkaz - ten bude zírat.;-)
Krása Jani. Máš u mne 1

Hella Hella (moderátorka)

15. 12. 2008 10:24

Ze zbylého sušeného mléka si můžete udělat falešný marcipán: http://www.toprecepty.cz/recept/1152-marcipan/ a ten si pak dát do lednice a postupně ho spotřebovávat všude tam, kam se dává pravý marcipán. Nejen na zdobení, ale třeba do bábovky ale i do žmolenky na ovocné koláče. Já vím, je to drahá záležitost, ale lepší, než nechat projít dobu upotřebitelnosti sušeného mléka. Pokud potřebujete pouze trochu sušeného mléka, dájí se použít všelijaké ty "sušené smetany" co se dávají do kávy.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 12. 2008 21:52

Terezko, děkuji za jedničečku! Od tebe vždy potěší!:-)

tejaja tejaja

14. 12. 2008 21:25

Janička, pekné:yes: Dám ti jedničečku:-D

Lusinda79

14. 12. 2008 21:08

Já ho mám doma, ale je pravda, že za 120Kč...no žádná láce.Příští rok zkusíme ze Sunaru:-D Musím říct, že ta kombinace černá-bílá vypadá opravdu krásně sama o sobě i bez nějakého zdobení(na to já nejsem).

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: čokoláda recept cokolada do formicek recept na bílou čokoládu čokoláda na cukroví čokoláda ze sunaru jak se dělá čokoláda čokoláda na vaření čokoláda ze sušeného mléka domaci cokolada ze suseneho mleka cukroví čokoláda čokoláda na vaření recept domácí bílá čokoláda čokoláda do formiček recept cukroví ze sušeného mléka domácí čokoláda bílá cukroví ze sunaru jak udelat bilou cokoladu vařená čokoláda čokoláda cukroví recept čokoláda

Suroviny: tuk, cukr moučkový, mléko sušené, kokos, cukr vanilkový, solamyl, tuk, mléko sušené, cukr moučkový, kakao, solamyl

TopRecepty.cz

Tmavo-bílá čokoláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpq8