Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 291,06 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 5,14 g |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 779,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).
Krok 2: Vmícháme mouku se sodou, nejdříve háky, pak vařečkou.
Krok 3: Přímo na pečícím papíře odvážíme půlku těsta = 320 g
Krok 4: Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.
Krok 5: Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.
Krok 6: Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.
Krok 8: Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Moje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 6 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 21 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 18 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 58 minutami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 1 hodinou
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Boloňské špagety
TondaJ před 2 hodinami
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 2 hodinami
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 3 hodinami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Vivvien před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 4 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
nejlepší medovník na plech,
medovník,
náplň do medovníku,
recept na medovnik,
medovník na plech,
medovnik cena,
medovník prodej,
medovník nápln,
recept medovník,
cena medovníku,
předpis na medovník,
prodej medovníku,
náplň medovník,
medovník s pudinkem,
krém do medovníku,
medovník recepty,
krém na medovník,
medovník předpis,
recepty na medovník
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krystal,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
máslo
Komentáře (33)
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!
Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen +
Doma děláváme jen tenhle medovník (po netu kolují různé další předpisy), připadá nám, že chutná jako ten kupovaný
Dobrá výměna, ne?