Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

suslajda Kuchařka: suslajda

Saláty 2 názory

Suroviny

1 kg brambor vařených ve slupce
4 vejce vařená natvrdo
1 palice česneku
1 PL olivového oleje
1 cibule nakrájená na slabé plátky
sůl
pepř
Na Ančovičkový dresink:
8 Ančoviček
2 KL Kapar
šťáva z 1/2 citrónu
1 PL nastrouhané kůry z citrónu
200 g majonézy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min.

  2. Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme ze slupek. Oloupané brambory nakrájíme na kostky velikosti sousta.

  3. Přísady na dresink rozmixujeme dohladka.

  4. Brambory dáme do mísy a opatrně je smícháme s dresinkem.

  5. Dále přidáme nakrájená vejce, cibuli, pečený česnek, podle chuti dosolíme, dopepříme a znovu opatrně promícháme.

  6. Necháme uležet a podáváme.

Poznámka

Zdroj-Albert březen 2013

PL-polévková lžíce,

KL-kávová lžička,

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Tématické fráze: dresing z ančoviček dresink z ančoviček dresing s ančovičkama ančovičkový drezink ančovičkový drezing dresing s ancovickami ančovičkový dressing drezink na brambor. salát dresink do bramborového salátu bramborovy salát s ancovickami drezink s ancovickama drezink s ancovicek ančovičky recept dressing s ančovičkami dresing na vejce natvrdo ančovičkovy dresong anticovickovy dresing dresing s ančoviček bramborový salát podle koko dresing a ančovičkami na salát