Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Béleše

Béleše, pocházející ze Slovácka, jsou tradičním a častým patečním hlavním jídlem. Připravují se na sucho na plotýnce a ještě za tepla se mažou máslem či sádlem. Dle tradice k béléšům patří fazolová polévka, poslouží však i jako náhrada za pečivo k jakékoliv jiné polévce, nebo je můžeme konzumovat nasladko.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

7. 4. 2013 09:31

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Nutriční hodnoty

Energie15 184 kJ / 3 629 kcal
Bílkoviny94,58 g
Tuky123,97 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 314 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy523,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Konko

7. 4. 2013 09:43

Béleše podle mne : recepty.vareni.cz/belese/ :-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: béleše belese recept recept na beleše recept béleše recepty na belese bramborové béleše belese s makem testo na belese recepty belese beleše pečené na plotně domaci belese beleše z bramborového těsta béleše s povidly béleš belese recepty smazene belese béleše s povidly a makem beleše s mákem a povidly beléšky jak se dělají béleše

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, cukr, droždí čerstvé, vejce, olej, sůl, máslo, cukr, skořice

TopRecepty.cz

Béleše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YY7O