Zeleninové karí II

spagetka Kuchařka: spagetka

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

350 g mražené Francouzské zeleniny
200 g červené čočky
200 g rýže (já použila dlouhozrnnou)
asi 0,5 l zeleninového vývaru (nebo voda + zeleninový bujon)
1 PL červené kari pasty
1 PL kurkumy
1 cibule
hrst rozinek
špetka koření Grilovaná zelenina (nemusí být)
petrželka
pažitka apod.
sůl
olej
plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozinky namočíme do vody.

  2. Cibuli nasekáme na větší kostky a orestujeme do zlatova na oleji. Přidáme zeleninu, čočku a vlijeme vývar.

  3. Vaříme velmi mírným varem do měkka (asi 15 minut).

  4. Vedle si v kastrolu uvaříme rýži, kterou ochutíme kurkumou, přidáme bylinky a solí.

  5. Rozinky vhodíme do uvařené zeleniny, už jen prohřejeme, dochutíme a podáváme s rýží, v níž rozpustíme plátek másla a ozdobíme bylinkami

Poznámka

Zdroj: časopis Albert, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninové karí II

Tématické fráze: zeleninové kari zeleninove kari recept bezmase kari kari zeleninove zeleninové kari z čočky recept na zeleninové karí recept zeleninové karí bezmasé kari recept zeleninnové saláty zeleninový karí zeleninive kari zeleninové karí-recept zeleninove kari albert zeleninové kari čočka recept zeleninové kurkuma zeleninnové kari francouzská čočka recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít