Zeleninové karí II

Suroviny

350 g mražené Francouzské zeleniny
200 g červené čočky
200 g rýže (já použila dlouhozrnnou)
asi 0,5 l zeleninového vývaru (nebo voda + zeleninový bujon)
1 PL červené kari pasty
1 PL kurkumy
1 cibule
hrst rozinek
špetka koření Grilovaná zelenina (nemusí být)
petrželka
pažitka apod.
sůl
olej
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozinky namočíme do vody.

  2. Cibuli nasekáme na větší kostky a orestujeme do zlatova na oleji. Přidáme zeleninu, čočku a vlijeme vývar.

  3. Vaříme velmi mírným varem do měkka (asi 15 minut).

  4. Vedle si v kastrolu uvaříme rýži, kterou ochutíme kurkumou, přidáme bylinky a solí.

  5. Rozinky vhodíme do uvařené zeleniny, už jen prohřejeme, dochutíme a podáváme s rýží, v níž rozpustíme plátek másla a ozdobíme bylinkami

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Albert, upraveno

Komentáře k receptu Zeleninové karí II

Tématické fráze: zeleninové kari zeleninove kari recept bezmasé recepty bezmase kari kari zeleninove zeleninové kari z čočky zeleninové placičky na kari recept zeleninove na kari top recepty recept na zeleninové karí recept zeleninové karí bezmasé kari recept zeleninnové saláty zeleninový karí zeleninive kari zeleninové karí-recept zeleninove kari albert zeleninové kari čočka recept zeleninové kurkuma zeleninnové kari francouzská čočka recept