Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná míchaná vajíčka (bez vajíček)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 5. 2013 14:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 275 kJ / 305 kcal
Bílkoviny29,45 g
Tuky3,42 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Černá sůl, v Indii nazývaná kala namak nebo sanchal, je zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách. Ve skutečnosti je růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných minerálů. Chemicky je černá sůl chlorid sodný se železem, siřičité složky a stopy minerálů. Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu.

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností. Pomáhá při trávení a čištění střev, dále při nadýmání a pálení žáhy. Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem, protože neobsahuje tolik sodíku a nezvyšuje obsah sodíku v krvi.

http://www.cernasul.cz/

Lahůdkové droždí (tebi) jsou sušené vločky, které nejsou určeny ke kynutí. Nejedná se o klasické droždí, ale o inaktivované kvasnice, v některých případech obohacené o sladový výtažek. Používá se k dochucování pokrmů, jako zvýrazňovač chuti a vůně do vývarů, polévek, omáček, pomazánek a zeleniny, syrové i tepelně upravované. Nemá kvasicí účinky a nenarušuje střevní flóru a nezpůsobuje tak poruchy trávení, což se po konzumaci čerstvých kvasnic - i po jejich upražení – často stává. Obsahuje velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny skupiny B, minerální látky, stopové prvky a volné aminokyseliny.

http://www.bio-life.cz/clanky/zdrave-potraviny/la...

Inspiraci jsem čerpala zde: http://veganodaktyl.veganka.cz/?p=209

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Teta Lena

10. 1. 2017 21:38

Pochutnala jsem si.<3:yes:

petram petram

30. 1. 2015 09:04

Jana: Jano, moc díky, jsem ráda, že se Vám mé recepty líbí. Podívejte se i na můj blog, kromě receptů jsou tam i další informace, které by Vás mohly zajímat. http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/

Jana

30. 1. 2015 00:17

Musím poděkovat autorce za neuvěřitelně skvělé recepty pro lidi s dietou (v mém případě celiakie). Opravdu neuvěřitelné a jsem moc ráda, že jsem na Vás narazila :-K

Bibinka Bibinka

17. 5. 2013 18:22

petram:Petram, to je skvělá kamufláž vajíček a zcela bez rozeznání na pohled. Ti kdo majít tuto dietu ti jistě poděkují-jsi šikovná:-K;-) Dávám ti 3.bod:yes:

magdalenka magdalenka

17. 5. 2013 15:33

Peťka, si veľkým prínosom týchto stránok...vďaka!

spagetka spagetka

17. 5. 2013 15:05

petram: Ta sůl mě teda zaujala, pročetla jsem si to. Jo indickou prodejnu tu máme, tak tam mrknu nejdřív, vidíš čaje by mě nenapadly, taky juknu ;-);-):yes::yes:

petram petram

17. 5. 2013 15:03

spagetka: Vyzkoušej, my jsme to se sestrou zkoušely spíš jen tak z legrace a nakonec jsme toho snědly celý hrnec, jak nám to chutnalo :) Černou sůl jsem sehnala v indickém obchodě pro jogíny, případně ji mívají i v obchodech s čajem. A jde to i bez ní, už to mám vyzkoušené.

spagetka spagetka

17. 5. 2013 15:00

To tebi je myslím v sáčku, že? Mám pocit, že ho měli snad v Albertu. Po té soli se ve výživě mrknu. Jinak úžasný nápad, škoda že jen jeden bodík, ale určitě až seženu, vyzkouším;-):-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černá sůl recepty droždí s vajíčkem vajicka a dieta vajicka na dietu míchaná vajíčka z polenty vajíčka dieta polenta míchaná vajíčka instantní vajíčka instantni michana vajicka vajíčka jak udělat falešnou krev michana vajicka dieta lahůdkové droždí dieta speciální míchaná vajíčka polenta ala vajíčka recepty vajíčka dieta s vajíčkem polenta jako vajíčka recepty z vajíček sirna kaše

Suroviny: cibule, olej, polenta instantní, voda, droždí lahůdkové, sůl, pepř, petrželka zelená, sůl černá

TopRecepty.cz

Falešná míchaná vajíčka (bez vajíček)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkP5