Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Žloutkové věnečky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 6. 2013 12:23

Suroviny

Porce: 50 Kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 217 kJ / 4 832 kcal
Bílkoviny98,45 g
Tuky308,40 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 825 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy412,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Věnečky jsem dělala poprvé a chuťově jsou velice dobré. Recept je od mé maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

20. 6. 2013 13:34

Zdena z JM: Ráda, ale až přijdu domů, tam mám v kuchařce přesný rozpis ;-):-)

Zdena z JM

20. 6. 2013 13:28

Jari,napiš mi,prosím,recept na ten žloutkový krém.Já jej neznám a vypadá zajímavě.Je fakt,že jsem taky nikdy nevěděla,proč se věnečkům říká žloutkové.

zizala zizala (moderátorka)

20. 6. 2013 13:10

eliss: Buby má pravdu. To, že krém z pudinku dělá většina a nazývá ho žloutkový, ještě neznamená, že to je tak správně. Žloutkový krém je pracnější a chutnější. Šlehají se žloutky s cukrem, může se přidat trochu hladké mouky, aby se krém lépe zahustil bez nadměrné spotřeby žloutků. Pak se svaří mléko s pravou vanilkou a do mléka se zavaří ta žloutková směs. Povaří se, dokud vše nezhoustne a nechá vychladit.

eliss eliss

20. 6. 2013 12:49

Buby:To jste dost mimo mísu. Krém z pudingu dělá většina. Co takhle se zaregistrovat a předvést svoje umění, třeba s fotkou a ne jen anonymně kritizovat nováčky??

Buby

20. 6. 2013 11:02

Proč to nazýváte žloutkové věnečky, když žloutkové nejsou? Máte jen falešný krém, který dělají cukrárny. ;)

eliss eliss

6. 6. 2013 20:04

Tereszka:
U nás doma totiž nemají rádi tu klasickou cukrovou polevu, tak mě napadlo je takhle ozdobit čokoládou.Používám tu tuhou polevu v sáčku, jen ji trochu nastříhnu a jde to zdobit samo. Máš je krásné a jestli se ti takhle povedly napoprvé, tak jsi vážně šikulka :-K. Můj první pokus skončil v koši :-8

Tereszka

1. 6. 2013 21:41

eliss: Děkuji moc :-K Snažila jsem se :). Jinak věnečky krásné, vůbec mě nenapadlo, takto čokoládu nastříkat. Příště snad budou vypadat o něco lépe.

eliss eliss

1. 6. 2013 14:12

Připojuji se s bodíkem a smekám :-K. Já si na věnečky troufla až po hodně dlouhé době... jsi šikulka :yes::yes:

Tereszka

1. 6. 2013 14:06

Děkuji moc za uvítání a pochvalu :-K Potěšilo mě to :) Určitě vyzkoušej a napiš jak to dopadlo :-8

Bibinka Bibinka

1. 6. 2013 13:43

Tereszka:Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Na 20. let jsi teda šikula a můžu ti říct, že ač s přepalovaným těstem hodně pracuji tak na věnečky jsem si nějak netroufla, budu to muset už vyzkoušet;-):-D Máš 2.bod:yes:

Tereszka

1. 6. 2013 13:18

Děkuji za typ ;)

tejaja tejaja (moderátorka)

1. 6. 2013 13:06

Škraloup na pudingu nebude, ak puding jemne posypeme cukrom alebo ho v mištičke uzavrieme potravinárskou fóliou.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žloutkové věnečky pravé žloutkové věnečky žloutkový krém do věnečků cukrářské věnečky recept na žloutkové věnečky pravý žloutkový krém žloutkové věnečky top recepty žloutkové venečky z oleje žloutkový věneček žloutkové věnečky recept domácí žloutkové věnečky věnečky ty pravé žloutkové žloutkový krém na věnečky věněčky žloutkové dobre venecky vĕnečky z oleje cukrářský věneček cukrářské recepty věnečky dobré žloutkové věnečky zloudkove venecky

Suroviny: olej, voda, sůl, vejce, mouka hladká, mléko, pudink, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXGx