Žloutkové věnečky

Suroviny 50 Kusů

Těsto:
90 g oleje
3 dcl vody
sůl
5 vajec
230 g hladké mouky
Krém:
800 ml mléka
2 pudinky
200 g cukru krupice
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit.

  2. Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka (je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě).

  3. Připravenou směsí plníme cukrářský pytlík. Je dobré si věnečky na plechu trochu pokropit vodou. Pekla jsem na pečícím papíře. Pečeme na 230°C asi 15 minut.

  4. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme a plníme krémem.

  5. Postup na krém: Uvaříme puding společně s mlékem a cukrem. Necháme vychladit. Po vychladnutí odstraníme škraloup z pudingu. Zvlášť rozšleháme puding a zvlášť máslo. Poté smícháme dohromady. Plníme do cukrářského pytlíku. Věnečky jsem postříkala čokoládou :)

Poznámka od kuchařky

Věnečky jsem dělala poprvé a chuťově jsou velice dobré. Recept je od mé maminky.

Komentáře k receptu Žloutkové věnečky

  • zizala zizala (moderátorka)

    Zdena z JM: Ráda, ale až přijdu domů, tam mám v kuchařce přesný rozpis ;-):-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Jari,napiš mi,prosím,recept na ten žloutkový krém.Já jej neznám a vypadá zajímavě.Je fakt,že jsem taky nikdy nevěděla,proč se věnečkům říká žloutkové.

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    eliss: Buby má pravdu. To, že krém z pudinku dělá většina a nazývá ho žloutkový, ještě neznamená, že to je tak správně. Žloutkový krém je pracnější a chutnější. Šlehají se žloutky s cukrem, může se přidat trochu hladké mouky, aby se krém lépe zahustil bez nadměrné spotřeby žloutků. Pak se svaří mléko s pravou vanilkou a do mléka se zavaří ta žloutková směs. Povaří se, dokud vše nezhoustne a nechá vychladit.

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Buby:To jste dost mimo mísu. Krém z pudingu dělá většina. Co takhle se zaregistrovat a předvést svoje umění, třeba s fotkou a ne jen anonymně kritizovat nováčky??

    Odpovědět

  • Buby Buby(neregistrovaný)

    Proč to nazýváte žloutkové věnečky, když žloutkové nejsou? Máte jen falešný krém, který dělají cukrárny. ;)

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Tereszka:
    U nás doma totiž nemají rádi tu klasickou cukrovou polevu, tak mě napadlo je takhle ozdobit čokoládou.Používám tu tuhou polevu v sáčku, jen ji trochu nastříhnu a jde to zdobit samo. Máš je krásné a jestli se ti takhle povedly napoprvé, tak jsi vážně šikulka :-K. Můj první pokus skončil v koši :-8

    Odpovědět

  • Tereszka Tereszka (autorka receptu)

    eliss: Děkuji moc :-K Snažila jsem se :). Jinak věnečky krásné, vůbec mě nenapadlo, takto čokoládu nastříkat. Příště snad budou vypadat o něco lépe.

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Připojuji se s bodíkem a smekám :-K. Já si na věnečky troufla až po hodně dlouhé době... jsi šikulka :yes::yes:

    Odpovědět

  • Tereszka Tereszka (autorka receptu)

    Děkuji moc za uvítání a pochvalu :-K Potěšilo mě to :) Určitě vyzkoušej a napiš jak to dopadlo :-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tereszka:Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
    Na 20. let jsi teda šikula a můžu ti říct, že ač s přepalovaným těstem hodně pracuji tak na věnečky jsem si nějak netroufla, budu to muset už vyzkoušet;-):-D Máš 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • Tereszka Tereszka (autorka receptu)

    Děkuji za typ ;)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Škraloup na pudingu nebude, ak puding jemne posypeme cukrom alebo ho v mištičke uzavrieme potravinárskou fóliou.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: žloutkové věnečky pravé žloutkové věnečky žloutkový krém do věnečků cukrářské věnečky recept na žloutkové věnečky pravý žloutkový krém žloutkové věnečky top recepty žloutkové venečky z oleje žloutkový věneček žloutkové věnečky recept domácí žloutkové věnečky věnečky ty pravé žloutkové žloutkový krém na věnečky věněčky žloutkové dobre venecky vĕnečky z oleje cukrářský věneček cukrářské recepty věnečky dobré žloutkové věnečky zloudkove venecky