Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,70 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 495 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2022 09:09
18. 5. 2022 07:51
4. 12. 2021 01:03
25. 5. 2021 09:36
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
8. 11. 2017 18:32
31. 3. 2017 16:45
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě
30. 3. 2017 13:59
30. 3. 2017 13:57
26. 3. 2017 10:19
26. 9. 2015 09:15
11. 7. 2014 12:12
11. 7. 2013 11:05
27. 6. 2013 09:44
25. 6. 2013 20:05
25. 6. 2013 13:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 24 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 27 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 28 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 29 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 30 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 42 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 44 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Jak pracovat se zmrzlou treskou? Jako jedna z mála mražených ryb nepotřebuje dlouhou přípravu
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Další recepty
Tématické fráze: treska pečená na másle treska na másle pecena treska treska tmavá filet recepty pečená treska recepty treska recept treska tmavá filet recept pečená treska recept treska na masle recepty treska pečená jak připravit tresku treska recepty recepty z tresky treska na masle recept recept na tresku tmavou treska filety z tresky recept recept treska na másle pecena ryba na masle recept na tresku
Suroviny: treska, máslo, mouka hladká, pepř mletý, sůl, olej olivový
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
20 názorů