Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá zeleninová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

24. 7. 2013 14:24

Suroviny

Porce: 4-5

Nutriční hodnoty

Energie950 kJ / 227 kcal
Bílkoviny5,02 g
Tuky2,07 g
Vláknina5,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 694 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy44,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majka8

27. 2. 2014 01:03

rebeka3:Holka klídek,došla mně zelenina,tak jsem tu tvoji polévku uvařila,zeleninu jsem podusila na másle a přidala taky vegetu bez glutamátu a všem chutnala,dokonce i pochvala byla:-D

rebeka3

26. 2. 2014 22:02

Je to rychla zeleninova polievka. nieje tam napysane ze zdrava polievka!!!a akoze cez zimu poievky nevarite? a ak ano tak zo zmrazenej zeleniny, mozno so zahradky ale mrazenej.

jarobecvar

25. 7. 2013 15:56

Největší hřích u této polévky mi připadá použití oleje na obdělání
zeleniny. V české kuchyni se obvykle používá máslo.

Halmiška

25. 7. 2013 10:30

Nemohu se zastat Rebeky. Polévkové kostky a zelenina v sáčku pochybné kvality, délky uložení atd. - to je děsné. Tvrzení, že mrazená zeleninová směs je kvalitnější než čerstvá zelenina je scestné.Tento recept NE !!!

Jana

25. 7. 2013 08:39

Pěknou sprchu za recept rebeca3 sklídila. Trochu se jí zastanu. Zelenina pokud není vypěstovaná ve vlastní zahrádce - každý tu možnost nemá, nebo zakoupena u soukromníka, tak je nakonec úplně jedno, jestli vaříte ze syrové nebo mražené. V řetězcích koupená zelenina je větší hnůj, než jsme si schopni připusti, protože je úplně nasáklá samou chemii v čele s dusičnany a dalším sajrajtem.
Věřte mi, že vím o čem mluvím.
Rebeco3, klidně vařte z mražené, tam aspoň máte kvalitu.:-K+

rebeka3

25. 7. 2013 08:32

Viete co vsetko je nezdrave aj tak sa to je! a kto povedal ze to davam detom...ked nieco napisem neznamena ze je to pravda! Haha

tejaja tejaja

25. 7. 2013 07:16

Prepáčte, ale kde je napísané, že tento recept sa má variť v lete?!? To, že ho tu autorka vložila teraz, neznamená, že ho máte variť práve teraz. Varíme celý rok predsa, nie?
Výhrady voči mrazenej zelenine sú predsudky a mýty,nič viac. Častokrát je práve mrazená zelenina oveľa vyššej kvality, ako tá zo supermarketu a trhu, kde môže byť množstvo dusičnanov a z trhu aj kadejakých postrekov. Mrazená zelenina musí byť po zbere čo najskôr spracovaná, preto má oveľa väčšiu zásobu vitamínov,ako zelenina síce čerstvá, ale pozberaná v nezrelom stave, aby vydržala dovoz do supermarketu, kde sa ešte skladuje a teda aj oxiduje a každou hodinou sa jej výživová hodnota znižuje.
Bujón je iná vec,ten je ozaj zbytočný v každom prípade.;-)

Majka8

25. 7. 2013 00:36

Je mně líto,ale bodík nedám...mraženou zeleninu teď v létě:-?To je fakt brutální,mraženou zeleninu používám jen v zimě a to ještě moji vlastní ze zahrádky,kterou si na podzim nakrájím a dám do mrazáku....bujonem bych děti taky nekrmila,chjo...to není zdravé,stačí se naučit používat bylinky,u nás oblíbený libeček nahradí magi,cpu ho všude a už mám i vaničku v mrazáku.

Veselovská

24. 7. 2013 22:50

Souhlasím s Jankem53. Je to jen lenost, dle mě. Copak u vás není k sehnání čerstvá voňavá zelenina? Tímto bych se tu určitě nechlubila. A ještě to dorazit dvěma kostkami chemie a dát to dětem.

rebeka3

24. 7. 2013 21:03

Ked byvas v panelaku...mas na starosti 3 deti... Je jedno s coho, hlavne ze chuti.

janek53 janek53

24. 7. 2013 20:13

Vařit v létě z mražené zeleniny a bujonu mi připadá nezdravě prapodivné /můj názor, nemůžu jinak/ :no:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zeleninová polévka z mražené zeleniny polévka z mražené zeleniny rychlá polévka z bujonu rychlá polévka z mražené zeleniny rychla polevka pro deti rychlá polevka zeleninová polévka polevka s mrazene zeleniny recept rychlá polévka mrazena zeleninova polevka mražená zelenina do polevky zeleninova polevka z bujonu kremova zeleninova polevka z mrazene zeleniny rychlá zeleninová polévka z mražené zeleniny rychlé zeleninové polévky recepty polévka rychlá z mrazene zeleniny polévka z mrazené zleniny recepty polévky polevka s mrazenej zeleniny zeleninová krémová polévka mražená

Suroviny: směs zeleninová do polévky, olej, brambory, bujón zeleninový, voda, sůl, pepř, jíška

TopRecepty.cz

Rychlá zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7MM