Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,40 g |
Tuky | 93,88 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Moje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 5 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 8 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 16 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 51 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 1 hodinou
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 2 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 2 hodinami
Česneková krémová polévka
AnetaHrda před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 8 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 14 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 16 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovězí játra,
hovězí játra recepty,
hovězí játra cena,
játra na smetaně,
hovězí játra na okurkách,
recept na hovězí játra,
recepty na hovězí játra,
hovězí játra recept,
hovezi jatra omacka,
ledvinky po znojemsku,
játra s okurkou,
hov. po znojemsku,
hov. játra,
hovězí jatra na štavě,
kuřecí játra s okurkou,
recepty hov.játra na smetaně,
játra po znojemsku,
recepty z hovezi jatry,
hov jatra,
hovezi jatra na slanine
Suroviny:
játra hovězí,
olej slunečnicový,
bobkový list,
koření nové koření,
bujón hovězí,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
okurky sterilované
Komentáře (6)
Nakrájená játra dám na rozehřátý olej, zamíchám a přiklopím poklicí. Nejprve dusím ve vlastní šťávě a pak teprve podlévám. Játra dusím asi 30 - 45 minut. Po uvaření celého pokrmu na dochucení většinou místo soli dávám rozpustit bujón. Tak je připravuji já a játra tvrdá nejsou.
Ale mám dvě otázky ??
1: Nemohu sehnat hovězí játra . Kde jsou. ??
2: Nemám zkušenost s hovězími játry. Nejsou moc tvrdé ?Píšeš do změknutí. Opravdu změknou. Vepřová většinou tvrdnou.
Budu vděčný , když mne poučíš a vysvětlíš mi to. Dík.
Já pro jistotu raději dělám vepřovou slezinu /není k poznání a je měkká/ .