Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 941 kJ / 2 376 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 185,29 g | 
| Tuky | 50,75 g | 
| Vláknina | 23,88 g | 
| Cholesterol | 360 mg | 
| Sodík | 1,08 g | 
| Sůl | 2,94 g | 
| Sacharidy | 263,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hovädzie srdce odblaníme a varíme vo vode asi 4 hodiny (v papiňáku kratšie) so 4-5 guľôčkami čierneho a nového korenia a s boriekovými guľôčkami. Bez soli!
	Krok 2: Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme.
	Krok 3: Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne.
	Krok 4: Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť.
	Krok 5: Potom do panvice nasypeme ryžu (neumývame, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Znížime plameň a potom už len stojíme pri sporáku, miešame a podlievame vývarom zo srdca vždy, keď sa tekutina vyvarí. Približne päť minút pred koncom pridáme nakrájané šampiňóny. Varenie trvá 25-30 minút.
	Krok 6: Rizoto má byť krémové a na skus by ste mali trošku cítiť v strede zrniek drobné tvrdšie jadierko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascapone.
Zveřejněno 29. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlGD
Moje poznámka
					
				
Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlGD
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							risoto s mascarpone, 
						
						
							rizoto s maskarpone, 
						
						
							mascarpone recepty, 
						
						
							hovezi srdce recept, 
						
						
							zizoto s mascampore, 
						
						
							recept na hovezi sr, 
						
						
							risotto mascarpone, 
						
						
							recept na hovězí srdce, 
						
						
							hovězí srdce, 
						
						
							recepty hovezi srdce na žampiony, 
						
						
							hovězí srdce recepty, 
						
						
							maso s mascarpone, 
						
						
							rizoto obrazek, 
						
						
							rizoto ze žampionů, 
						
						
							muze se osolit srdce, 
						
						
							hovädzie srdce, 
						
						
							maso mascarpone, 
						
						
							minuka z hovězího srdce, 
						
						
							recepty hovezi sr, 
						
						
							vaření hovězího srdce
						
					
						Suroviny:
						
							srdce hovězí, 
						
						
							rýže arborio, 
						
						
							srdce hovězí, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							pórek, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							mascarpone, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (16)
ono dobře odblaněné a očištěné hovězí srdce může fakt připomínat jiný druh masa. Mě spíš zaráží vaření 4 hodiny. Já srdce dělám celkem často, ale určitě ani v normálním hrnci nevařím tak dlouho, je fakt,že v papiňáku je měkké v pohodě za hodinu, max. za 70 minut. V normálním hrnci nejvýš 2 hodiny i při mírném varu