Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 8. 2013 15:35

Suroviny

Porce: 6-8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 941 kJ / 2 376 kcal
Bílkoviny185,29 g
Tuky50,75 g
Vláknina23,88 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,94 g
Sacharidy263,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

amalia amalia

30. 8. 2013 13:36

;-(no, vidíš, Janka, koľko rozruchu ten recept vyvolal:-* Uznávam, že fotka je mizerná;-( S hovädzím srdcom (srdce za surova vážilo takmer 1800g, rozdelila som ho pred varením približne napoly) som pracovala prvýkrát, rizotá robím často. Uznávam Jitkinu poznámku, že bolo viac mäsa ako ryže, ale keby to bolo naopak, manžel a synovia by to považovali za krivdu...

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 8. 2013 12:53

Hodně zajímavé rizoto, Amálko;-). Pamatuji se, že jsem s tím srdcem už taky něco podobného vařila;-)

Jitkas

30. 8. 2013 12:40

amalia: Risotto v Italii je ryze s "necim", ne "neco" s ryzi. Takze na 300g ryze dat to ohromne mnozstvi hoveziho srdca a hub, neexistuje. Tretina by uplne stacila. Je to predkrm. A kdyz uz mascarpone a syr, tak rozhodne zamichane do risotta. Neni to borsc, kde se dava lzice kysane smetany nahoru. Problem je v tom, ze kdyz nakonec vmichate mascarpone, syr a kousek masla, musite tam mit mene tekutiny. Prave mascarpone Vam udela ten krem. Mascarpone se prida spolu se syrem po stahnuti z plamene a uz se nevari. Necha se pet minut odpocinout, ale ta ryze stale se jakoby vari-dochazi. Tudiz i ta doba vareni musi byt kratsi. Tricet minut je na italske risotto hodne moc. Delam neco podobneho (s teleci ledvinkou), ale tu varim od zacatku (za syrova) s ryzi. Pouzivam vino bile, to ale neni podstatne.

amalia amalia

30. 8. 2013 11:55

:-))ok:-D naučila ma ho dcérina talianska kamarátka;-)

Jitkas

30. 8. 2013 09:47

amalia: Postupem ano. Ovsem to, co vidim na taliri, ne. To je risotto à la "amalia".

amalia amalia

30. 8. 2013 09:30

:-DExistuje aj iné ako talianske rizoto?:-O ;-)

Jitkas

30. 8. 2013 09:10

Nella, pravdepodobne to melo byt italske risotto, ovsem vysledek je ponekud pochybny.

Bibinka Bibinka

29. 8. 2013 17:53

Nella: Nello, budeš se divit, ale italské rizoto náhodou znám a moc dobře a dělají ho krémové, tudíž řidší, ale já se nikde nedočetla v receptu ani v názvu, že jde o rizoto italské.....tak sory:-)

Nella

29. 8. 2013 16:45

Bibinka:To je italské risotto!Už podle způsobu přípravy a má takto vypadat.Evidentně jste asi pravé italské nikdy neviděla.To není česká závodka, uvařit rýži a smíchat s hotovým základem.

Bibinka Bibinka

29. 8. 2013 16:39

amalia: Amálko, nevím čím to, ale to rizoto máš nějak moc mokrý, spíš to vypadá jako kaše a zřejmě jsi to příliš naředila tím vínem:-( Jinak maso je jasné srdce a pěknej kus;-)

amalia amalia

29. 8. 2013 16:25

špagetka, varila som ho na slabom ohni, stále sa mi zdalo trochu tvrdé, asi preto, že to bola vlastne ani nie polovica srdca a vážila asi 1800 gramov. Papiňák mi nedávno odišiel...;-(

spagetka spagetka

29. 8. 2013 16:22

amalia: jj, takhle srdce vypadá;-);-)

spagetka spagetka

29. 8. 2013 16:21

Iva: podívejte se tu na obrázky https://www.google.cz/search?q=hov%C4%9Bz%C3%AD+sr...,
ono dobře odblaněné a očištěné hovězí srdce může fakt připomínat jiný druh masa. Mě spíš zaráží vaření 4 hodiny. Já srdce dělám celkem často, ale určitě ani v normálním hrnci nevařím tak dlouho, je fakt,že v papiňáku je měkké v pohodě za hodinu, max. za 70 minut. V normálním hrnci nejvýš 2 hodiny i při mírném varu

amalia amalia

29. 8. 2013 16:19

Ivka, po odblanení je to naozak krásny kus svaloviny. Pridávam fotku, ako vyzeralo pred odstránením blán.

Iva

29. 8. 2013 16:15

??to na obrázku je jako hovězí srdce, jo?? Spíš to vypadá jako přední.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: risoto s mascarpone rizoto s maskarpone mascarpone recepty hovezi srdce recept zizoto s mascampore recept na hovezi sr risotto mascarpone recept na hovězí srdce hovězí srdce recepty hovezi srdce na žampiony hovězí srdce recepty maso s mascarpone rizoto obrazek rizoto ze žampionů muze se osolit srdce hovädzie srdce maso mascarpone minuka z hovězího srdce recepty hovezi sr vaření hovězího srdce

Suroviny: srdce hovězí, rýže arborio, srdce hovězí, víno červené, žampióny, pórek, mrkev, parmazán, mascarpone, petrželka, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nlGD