

Pečená stehýnka se zeleninou a polentou (s medem)
Suroviny 2 porce, 6 kusů malých stehýnek
- kuřecí stehýnka
- mrkev
- paprika čerstvá
- cibule
- polenta
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehýnka okořeníme (já kořenila s "Kuře pečené"), dáme do pečící nádoby, ve které je na dně voda, položíme na stehna kousky másla, zeleninu pod kuře a dáme péct na 190`C na 1,5hod. Během pečení stehýnka poléváme vodou z nádoby, jsou pak křupavější. V polovině pečení pokapeme kuře i zeleninu medem.
Polenta: 2 hrníčky polenty, 4,5 hrníčků vody. Osolíme a za stálého míchání vaříme cca 2min. Můžeme okořenit či dochutit dle své představy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená stehýnka se zeleninou a polentou (s medem)
-
Tejaja, ja nemám foťák a s mobilom to nemá zmysel...fakt som si teraz spravila kašu a nadlábla som sa nekresťansky...sporadicky dostanem chuť na takéto jedlá z detstva, krupičná kaša, ryžová alebo táto. A sladučká.
-
Magdalenka, nepodceňuj sa, určite by si to zvládla na jednotku
A polenta chutila ?
-
Cha, keby som fotila ja, to by bolo ešte horšie...
nepodobalo by sa to na nič. Na môj dušu, idem si uvariť...
-
magdalenka, nerozumieš ma, polenta je pekná žltá, ale možno je to fotkou. Aj u nás sa robí tak ako popisuješ a robím ju aj ja, takže veľmi dobre viem ako vyzerá
-
Lusi, áno, ja viem ako sa polenta robí, ale ja mám na mysli nie hustotu, ale farbu a štruktúru
-
Tejaja, prečo nie? Ja si varím kukuričnú krupicu riedku, baštím za tepla ako normálnu krupičnú kašu - s medom a maslom...Možno autorka to podáva tak isto, iba na slano...
-
Dadulo
Polentu mám ráda takto "čerstvou".
-
Podle mě je to polenta, akorát u nás ji známe spíše ztuhlou a opečenou.Klasicky se polenta dělá tak, že se kuk.mouka zavaří do mléka, přidá se lístek másla a event. trochu parmazánu a osolí a opepří.Pak se teprve naleje na plech a nechá ztuhnout.
-
Tá kaša na obrázku je fakt polenta ? Vyzerá akosi inak farbou aj štruktúrou...
-
Kukuřičná kaše
-
Prosím, co je to polenta?