Postup přípravy
Krok 1: Dejte do hrnce smažit mleté maso, posolte ho a opepřete, přidejte olivový olej (cca 3 polévkové lžíce).
Krok 2: Až je maso hotové přidejte všechen protlak, osolte, opepřte a dejte na hrnec pokličku. Průběžně to zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete, nechte vařit minimálně 1 hodinu na mírném ohni.
Krok 3: Dejte vařit vodu na těstoviny - BEZ soli!
Krok 4: Jakmile je omáčka hotová, přidejte do ní bešamel (zase záleží na chuti, bešamel tomu dodá takovou kyselejší chuť). Mmíchejte tak minutu a omáčku máte hotovou.
Krok 5: Mezitím, co čekáte na vodu si připravte: mísu se studenou vodou, kam lasagne vložíte, abyste si nespálili ruce.
Krok 6: Jakmile vře voda, vhoďte do ní pár kousků lasagní – cca 4 a nechte vařit asi minutu. Vyndejte lasagne – vložte na chvíli do studené vody, poté je vyndejte a rozprostřete je na 2 připravené utěrky, poté přikryjte dalšími 2 utěrkami.
Krok 7: Až se těstoviny trošku osuší, nalijte trochu omáčky na dno vašeho připraveného hlubokého plechu (keramické mísy, nebo co používáte na pečení), na omáčku rozložte lasagne, na lasagne nalijte další vrstvu omáčky, posypte parmezánem a naházejte navrch pár kousků mozzarelly. Takhle pravidelně pokračujte dokud nenaplníte váš plech.
Krok 8: Úplně navrchu musí končit omáčka a tu posypete hodně velkým množstvím paremzánu a mozzarelly.
Krok 9: Dejte do trouby, doprostřed, na cca 30-40 minut péct na 200-220°C. Lasagne jsou hotové až bude vršek krásně opečený a vytvoří se na něm křupavá vrstva
Zveřejněno 30. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské domácí lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jW3
Moje poznámka
Italské domácí lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jW3
Nejnovější recepty
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Tousty se smaženicí z pýchavky
Přidáno před 1 hodinou
Pýchavka na kmíně
Přidáno před 1 hodinou
Květákový salát se šunkou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Guláš z václavek
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 32 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 35 minutami
Nadýchaný perník
walnutka před 36 minutami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 1 hodinou
Valašské frgály
suneno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 3 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
JanaPav před 4 hodinami
Tématické fráze:
vaří se lasagne panzani,
italské lasagne,
jak dlouho péct lasagne,
jak dlouho vařit lasagne,
jak spravně udělat bešamel,
italske lasagne recept,
lasagne s mletým masem recept podle itala,
lasagne podle itala,
domaci italske testoviny recept,
recept na italské lasagne,
italské lazaně,
ladagne,
domácí italské těstoviny,
domácí těstoviny lasagne,
domácí lasagne,
jak dlouho se vaří lasagne,
italské lasaně,
grand moravia liberec,
jak vařit lasagne,
jak péct lasagne
Suroviny:
maso mleté,
protlak rajčatový,
sýr mozzarella,
sýr parmazán strouhaný,
těstoviny lasagne,
bešamel,
olej olivový,
pepř,
sůl,
Komentáře (8)
finální produkt vypadá náramně