Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí plec se švestkami

Šťavnaté jehněčí maso pomalu pečené se sladkými švestkami vytváří dokonale vyváženou kombinaci chutí. Tento slavnostní pokrm potěší gurmány i při výjimečných příležitostech a překvapí svou jemností i vůní.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 824 kJ /
675 kcal
Bílkoviny118,80 g
Tuky22,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vložíme jehněčí plecko (načesnekované, osolené a pokmínované), podlijeme troškou vody. Posypeme sušeným tymiánem a pečeme cca. 2 hodiny při 150 °C. Občas podléváme výpekem. Krok 3: Po dvou hodinách poklademe maso rozpůlenými švestkami, zvýšíme teplotu na cca 200 °C a dále pečeme půl hodiny. Krok 4: Jako přílohu podáváme bramborovou kaši. Oloupané a pokrájené brambory uvaříme se solí. Slijeme vodu, zalijeme horkou smetanou a rozšleháme. Krok 5: Jehněčí plec podáváme s kaši posypanou zelenou petrželkou.

TIP: Jehněčí maso - praktické rady a tipy ke zpracování

Zveřejněno 4. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plec se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPJk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plec se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPJk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

pekla jsem v jenské misce, závěrem jsem sos se švestkama rozmixovala a lehce přisladila Sklidila jsem úspěch :-)<3:-D

Taky si myslím, že ten pečicí papír je zbytečný. Vždyť výpek seškrábaný ze stěn pekáčku je nejchutnější a tady bych se bála, že seškrábnu papír, ten já nerada ;-):-D
Jinak recept vypadá hodně dobře :-p:yes:

vypadá to chutně:-p;-):yes: akorát nechápu, nač je ten pečicí papír:-O:-? vždyť to podléváme a pečeme, tak...:-O:-?:-D:-D

Tématické fráze:
jehněčí plec recept, jehněčí plec, recept na jehněčí plec, příprava jehneci plecko, recept jehneci plec, pečená jehněčí plec, recepty jehněčí plece, jehněčí plec rolka recept, jehněčí roláda se švestkama, jehněčí plec na smetaně, jehněčí plecko, jehněčí plec červená řepa, recept jehněčí plecko, jehnečí plec recepty, jehněčí maso se švestkama

Suroviny:
plec vepřová, sůl, kmín celý, tymián, česnek, švestky, brambory, smetana, nať petrželová, tymián, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu