Grilovaná kuřecí křídla a stehenní plátky v pikantní "uzené"marinádě

Suroviny

1500 g kuřecích křídel
4 větší stehenní řízky
olivový olej
hrubá mořská sůl
Madagasco red Peper Sauce
uzená paprika
sójová omáčka
ústřicová omáčka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Křídla a kuřecí plátky kuchyňsky upravíme. Připravíme marinádu smícháním oleje, hrubé soli, Madagasco red Peper sauce omáčky, oleje, sójové a ústřičné omáčky. Vsypeme čerstvou uzenou papriku a vše dobře promícháme.

  2. Kuřecí maso (křídla a plátky) naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Část marinády necháme stranou. Druhý den přendáme kuřecí maso na grilovací tácky. Grilujeme v rozehřáté troubě na programu „gril“ dozlatova a potíráme zbylou marinádou.

  3. Ke konci grilování posypeme maso sezamovými semínky a ještě krátce grilujeme. Podáváme s bramborovými tolárky z nových brambor.

Komentáře k receptu Grilovaná kuřecí křídla a stehenní plátky v pikantní "uzené"marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí křídla kuřecí křídla recept marináda na kuřecí křídla grilované kuřecí křídla marinada na kureci kuřecí křídla recept na křidla grilovaná kuřecí křídla grilovaný kuřecí platek recepty kuřecí křídla pikantní kuřecí křídla grilovaná kuřata