Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min 2 hodiny bez uležení a kynutí

60 min (60 min příprava, 2 hodiny bez uležení a kynutí)

12. 11. 2013 20:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca + - 60 kousků rohlíčků a nebo 6 kusů závinu.

Nutriční hodnoty

Energie37 480 kJ / 8 958 kcal
Bílkoviny183,93 g
Tuky404,76 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 654 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy1 115,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept mé tchyně /hledala jsem ho deset let/. Dnes se mi dostal do rukou zcela náhodou. Byl v kuchařce, kterou jsem půjčila známé. Dnes tu knížku přinesla a z ní vypadl tento recept. Vyluštila jsem ho až s pomocí manžela neboť půl receptu bylo maďarsky, kousek "slovensky", suroviny německy.

Tchyně psala recepty ve třech jazycích, možná proto, abych si nemyslela, že život je peříčko. Kdo upeče první, má titulku. Budeme se těšit na obrázky. A já jenom doufám, že dávno ztracený recept dokážu upéct také já. Už máme deset let Vánoce bez bratislavských rohlíčků.

Volné šíření receptu i fotografií dovoleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

13. 11. 2013 14:13

magdalenka: Magdi, čemu se dají přibližně přirovnat? Docela by mě lákalo to vyzkoušet a tgradičně, bez náhražek jako dia, to by nebylo stopro ono

magdalenka magdalenka

13. 11. 2013 14:10

Veronika.Hrozna: moja mamka mala skvelé tieto rohlíčky, dávala do nich maslo aj bravčovú masť, tej bolo menej ako masla. Pozerala som Dadalu, dáva na kilo 2 kocky droždia. To by som nedala, aby cesto nerástlo pod rukami. Ono sa ozaj kedysi dávalo do chladnej miestnosti odstáť, nie vyslovene kysnúť. Nie je to nadýchané, ale hutné cesto. Ešte mám starú knihu o prešporskej kuchyni, potom sa do nej pozriem, teraz som mimo.
V podobných je môj recept, obyčajne spravím záviny, ale rohlíčky sú rohlíčky. Kedysi bez nich neboli žiadne sviatky.

zizala zizala (moderátorka)

13. 11. 2013 13:23

Veronika.Hrozna: ;-):-)) Ráda pomůžu, když můžu :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 11. 2013 12:45

zizala: Skvělé "expert" :-Oprohlásil vzhledově je toto ten originální rohlíček ! K postupu samozřejmě ,žádné vyjádření. Ale mě se líbí ,možná ho zkusim. ;-):-D

zizala zizala (moderátorka)

13. 11. 2013 12:23

Nedalo mi to a taky jsem se trošku pídila, protože mě zajímá, jak to s těmi rohlíčky tedy vlastně je. Našla jsem toto:
http://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/zav/zavr001...

Těch 3/4 l mléka do těsta je určitě moc. A to sádlo tam klidně mohli pekaři dávat, dřív se hodně používalo sádlo do kynutých těst, pečivo vydrželo dlouho vláčné ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 11. 2013 10:52

V podstatě se rozproudila o receptu hezká diskuze,s mnohými určitě fajn recepty na Bratislavské rohlíčky. O to mi vlastně šlo aby kuchařinky doporučily ty recepty co už zkusili a povedly se !
Myslím,že se ješté najdou i ty ,co dosud nanapsaly svuj recept ,nebo doporučení! Ale v každém receptu co tady doposud byl, mi chybí sádlo!
Manžel "přisahal" ,že dle chuti v rohlíčku určitě bylo ,hlavně když byl úplně čerstvý ,že prý ho bylo i hodně cítit.
Tak ten recept co jsem opsala, ješté chvilku nechám tady, možná se najde
i další !:-D Děkuji všem za linky.

syza

12. 11. 2013 23:48

Jukni ještě na tyto stránky, tady je video, jak se dělají a i recept, tyto se snad manželovi budou líbit.;-) Do rohlíčků se dává hodně náplně. My je máme rádi a chuťově jsou dost podobné těm, co prodávají v Blavě:-);-)
www.akosatorobi.sk/video/3117/bratislavske-rozky-recept-na-bratislavske-rozky

syza

12. 11. 2013 23:21

Já tedy opravdu nevím, co tvůj manžel v Blavě jedl, ale dej si do vyhledávače bratislavské rožtěky a sama uvidíš, že v podstatě jsou všechny rohlíčky totožné. Pokud nejsi pekař, nebo cukrář, nebo hračička, tak nikdy nebudou dokonalé jako tyto www.myvtoronte.com/pele_mele/common/recept-na-prav-bratislavsk-roky/

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2013 22:44

syza: Okamžitě jsem přivolala "experta" na rohlíčky,teda manžela a odmítl ten tvar,že prý to nevypadalo takto, ale jinak.K textovému obsahu receptu se nevyjádřil ,že to neumí posoudit ,pač nejlíp umí upéct krkovičku.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2013 22:29

magdalenka: Kde bych je v Praze vzala ? Když jsem přišla sem tak už nebyly,jenom nějaké napodobeniny ,ale manžel o nich dodnes vykládá jak byly dobré ,že se prý kupovaly v pekárně na Obchodnej ulici ! On si je kupoval když chodil na fakultu a také vím ,kde ta pekárna byla ! Ale pravé rohlíčky jsem bohužel opravdu neochutnala !;-( Ne, že by rakvičky se šlehačkou také nebyly dobré !:-p

syza

12. 11. 2013 22:21

Dělala jsem je podle tohoto receptu a byly moc dobré.
varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky/7026-recept.html

magdalenka magdalenka

12. 11. 2013 21:57

Veronika.Hrozna:pretože je cesto mastné a málo droždia, rohlíčky v podstate nie sú nakynuté, také majú byť. Sú len tak trochu nakyprené. Ty si nejedla pravé bratislavské rohlíky?:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2013 21:46

magdalenka: A receptík by nebyl? :-?Nebo to děláš z toho na závin? Mně se to ,ale zdá být nakynulé dost ,rohlíčky jsou trošku míň nebo se mi zdá ,že skoro vubec ne nakynuté:-?

magdalenka magdalenka

12. 11. 2013 21:42

Moja mamka bola na ne expert. A cesto bolo mastné, tuhé, droždia málo, nechala stáť aj v chladničke. Nie klasické kysnuté. Robím radšej závin z toho cesta, lebo je to piplačka, robiť pidirohlíčky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2013 21:36

Nezdařili se mi upéct ,v těstě asi bylo moc mléka a faktem zustává ,že jsem je zmršila.
Takže jsem to dala jenom jako experimentální recept.Možná máš pravdu s tím tukem ,ale já to nevím. Upéct jsem chtéla protože jsem si neopatrně a nedbajíce svého zdravého úsudku v Kaufu koupila tři "Braislavské rožteky" ...... ! Ptáci z celého okolí měli zase co jíst. :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bratislavské rohlíčky bratislavské rohlíčky bez kynutí bratislavské pajgle bratislavské rohlíčky video bratislavsky zavin bratislavský rohlíček bratislavské rohlíčky postup bratisl.rohlíčky pravé bratislavské rohlíčky bratislavské rohlíčky recept bratislavske rohlicky top recepty bratislavske rozky bratislavske rozky recept recept na bratislavské rohlíčky top bratislavské rohlíčky bratislavske zaviny bratislavske rozteky bratisl. rohlíčky s ořech. nád. rohlíčky dle tchýbě linecké rohlíčky s makovou náplní

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, vejce, droždí, ořechy mleté, cukr krystal, med, kůra citronová, skořice mletá, náplň maková

TopRecepty.cz

Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GAyK