

Jablečný koláč
Suroviny
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 1 dl vody
- špetka soli
- Náplň:
- 400 g očištěných jablek
- 20 g másla
- 60 g moučkového cukru
- kalíšek rumu
- Na polití:
- 2 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 70 g mletých ořechů
- 1 dl mléka
Postup přípravy receptu
Z prísad vypracujeme cesto.
Vyvaľkáme ho do kruhu a uložíme do vymastenej formy tak, aby sme dvihli okraje asi na 2 cm vysoko.
Očistené jablká narežeme na kocky.
Z masla a cukru upražíme bledý karamel, zalejeme rumom a hneď vložíme jablká. Dobre premiešame a jablká navrstvíme na cesto.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a orechy a premiešame. Hmotu nalejeme na jablká.
Koláč pečieme v horúcej rúre.