Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

3. 12. 2013 16:44

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie10 554 kJ / 2 522 kcal
Bílkoviny189,79 g
Tuky191,78 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,71 g
Sacharidy8,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šťávu můžeme zjemnit smetanou, ve které si rozmícháme hladkou mouku a nebo po vypnutí sporáku do hotové šťávy můžeme přidat plátek másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

3. 12. 2013 18:59

maria: pýtajte si kľudne kližku, mäsiar bude vedieť, čo chcete ;-) U nás sa to volá rovnako, kližka, glejovka, močing, nožina ;-)

1974andrea 1974andrea

3. 12. 2013 18:39

hosta:No je to fakt lepší chuť, ale nesmí se restovat moc zprudka, jinak zhořknou.

hosta hosta

3. 12. 2013 18:32

1974andrea: Já to tak kdysi dělala, pak zapomněla a ty jsi mi to moc hezky připomněla, jinak už nedělám:-D

1974andrea 1974andrea

3. 12. 2013 18:22

Drahuško, krásné.;-):yes: Cokoliv na houbách je prostě skvělé;-)

1974andrea 1974andrea

3. 12. 2013 18:20

hosta:To ses naučila ode mě?:-D

suslajda suslajda

3. 12. 2013 18:08

Jako vždy:yes:kližka v mrazáku, houby sušený taky určitě vyzkouším:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 12. 2013 17:49

Jituško,díky moc za vychytávku s nenamáčením hříbků;-):yes:To jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Vždycky namočím:-)

Děkuji všem:-KNení nad strou a dobrou klasiku:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 12. 2013 17:46

maria:Maruško,vyzkoušela jsem,co mi ukáže google překladač:-)Napsalo mi to,že hovězí kližka je u Vás"hovadzie glejovky":-)Ještě přidávám odkaz,snad se obrázek ukáže správně:yes:http://www.zefavolary.cz/img/spotrebitelske-inform...
Pod fotky s postupem vaření pro informaci přikládám ještě 2fotky z cca 3kilovým kusem kližky,když jsem ji porcovala a chystala na úpravu.Snad to pomůže:-)

hosta hosta

3. 12. 2013 17:36

maria: pokud nebude znát výraz "kližka", zkus se ptát na "nožinu" nebo "glejovku" - možná mne někdo ze slovenských kolegyň opraví nebo doplní:-))
"Hovädzí močing - nožina - glejovka- kližka je možno menej známy, ale výborný druh mäsa. Obsahuje veľa kolagénu (takže nie tuk, ani blany), preto sa po úprave doslova rozplýva a urobí perfektnú omáčku. Hovädzie je fajn pripraviť deň vopred, ronako ako guláš, aj toto jedlo je lepšie, keď postojí.
Mimochodom, kolagén prospieva kĺbom a - pleti... takže sa nielen super napapáte, ešte aj urobíte niečo pre svoje zdravie a krásu ;)"

Coleta

3. 12. 2013 17:34

maria:Mario, ptejte se prostě po hovězí kližce:-D Slovesnky snad "močing" by měla být kližka.

Aninko, chutné a výborné, znám dělám.

hosta hosta

3. 12. 2013 17:31

Krásná klasika:yes: Zkus někdy, když dáváš sušené houby pod maso, nenamáčet je, ale suché přihodit na špek a cibuli a orestovat spolu s cibulí, než dáš zatáhnout maso - krásně změknou a neztratí nic z vůně, jako když se namáčí. Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub:-))

maria

3. 12. 2013 17:30

Prepáčte, ale skutočne neviem čo je to kližka. Viem, že je to hovädzie mäso, no ako si ho mám pýtať u nášho mäsiara? Veľmi rada by som váš recept vyskúšala, pretože z kuraciny už začínam pomaly znášať vajcia, zo zajačiny mi narástli uši asi o pol cm, prasce nemôžem vidieť už ani živé, takže chcem konečne niečo nové.
Ďakujem za odpoveď, Maria

Olinka5555

3. 12. 2013 17:02

Hovězí maso je skvělé, máš to krásně podařené:-))):yes:

JanaB1

3. 12. 2013 16:50

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na hřibkach hovězí kližka hovězí kližka recepty hovězí nožina hovězí kližka recept nožina recept hovězí na hříbkách recept hovězí plátky na hříbkách hovezi klizka na susenych houbach rizoto z kližky hovězí maso na hříbkách dušená kližka hovězí nožina recepty hovězí kostky na hřibkach dušené hovězí nožina na houbách důšená kližka s houbami hovězí kližka na houbách hovězí nožina recepty jak se dela hovezi na hribkach

Suroviny: kližka hovězí, špek valašský, olej, cibule, hříbky sušené, bujón zeleninový, mouka hladká, voda, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5l0