Vaječná rustikální mazanice

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + vychlazení dle chuti Pomazánky 5 názorů

Suroviny

5 vajec
100 gramů sýru Gouda
1 balení pomazánkového másla bez příchuti
2 lžíce delikátní krémové majonézy
2 jarní cibulky (bílá i zelená část)
1 lžíce Dijonské hořčice
2 kyselé okurky
sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  2. Do mísy si dáme pomazánkového másla, majonézu, hořčici a společně šleháme, dokud nevznikne jemná a hladká hmota.

  3. Kyselé okurky a sýr Gouda si nakrájíme na malé kostičky a jarní cibulku najemno i s natí.

  4. Společně přidáme k vyšlehanému základu a vše opět rozmícháme.

  5. Vajíčka protlačíme přes sítko na bramborový salát, nebo nasekáme. Vmícháme jakožto poslední a nejdůležitější základní surovinu do směsi.

  6. Po promíchání ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
    Podáváme namazané na plátcích francouzské bagety.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 446 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná rustikální mazanice

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    dobrota a krásně namazaná:yes::-D a ještě krásněji navrstvená - mňam:-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

  • hanes24 hanes24

    Mazanice pro namazané mazance?:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Krásná a určitě výborná.......Šťastný Nový rok a hodně báječných kulinářských nápadů přeji:-))

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    :-O Mazanice to musí být chutná:-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: sýr gouda recepty