Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí balkánský sýr

Balkánský sýr známý svou bílou barvou a slanou chutí využijeme do salátů, polévek i těstovin. K jeho přípravě stačí jen tvaroh, sůl a týden odpočinku v lednici. Díky domácí přípravě můžete sýr vyladit přesně podle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + týdenní uležení

10 min (10 min příprava, + týdenní uležení)

12. 3. 2014 12:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 222 kJ / 292 kcal
Bílkoviny65,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 14,11 g
Sůl35,00 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výhodou je cena a to, že si sami určujete konzistenci i slanost. Kdo má rád sýr tvrdší, koupí tvrdý tvaroh. Slanost si určíte taky sami, buď přidáte sůl nebo uberete. Je i vyzkoušeno naložit najednou 3 tvarohy, ale to nedošlo úspěchu, po týdnu nebyl sýr tak proleželý.

Tento recept jsem dostala od kamarádky. Koupila jsem na něj klasický modrý tvaroh, který jsem nechala půl dne okapat.

Výsledek úžasný-v létě už balkán asi nekoupím a chystám se vyzkoušet i plnotučný tvaroh.

http://www.minibazar.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jar11

13. 3. 2014 19:54

..tento týden 10.-16.3. mají obchody Hruška 230g Olešnický tvaroh premium /tučný- červený obal / ale i polotučný /modrý o./ za cenu 19,9O. Je to baleno v průhledné fólii a má tvar velkého trojúhelníčku.Odkapávat nebude třeba, není co. Dávám jej naložit na týden do solného láku .Písnu výsledek.

maja f maja f

13. 3. 2014 10:51

Jdu do toho, tvaroh ze staniolu mi už odkapává na sítku, tak večer zaliju a budu se těšit na výsledek :-)

srettka

13. 3. 2014 09:20

to mě zajímá, balkán mám ráda:-)

Airin

13. 3. 2014 09:06

jar11:
Vodu jsem nepřevařovala.
A ještě k tomu tvarohu, u nás máme nejbližší markety až 10 km,:no: a kdybych tam měla jet tak mě levněji vyjde koupit prostě hotový produkt a nehledat levnější. Takže sem tam se snažím vyzkoušet do receptu i to co máme u nás.:-D
Ale až pojedu, tak koupím i ten opravdu tvrdý tvaroh na strouhání.;-)

zdenicka00

12. 3. 2014 22:36

Taky jsem dostala ecept mailem a hned vyzkoušela. Zítra ho otestuju. Použila jsem tvrdý tvaroh z Lidlu značka Pilos, jak bylo v mailu uvedeno, tak jsem zvědavá, jaký bude.

jar11

12. 3. 2014 21:16

vodu se solí převařit??

Danca Danca

12. 3. 2014 21:14

jar11: chápu to tak nějak podobně, jen jsem se chtěla ujistit, že tomu rozumím správně ;-):-)

mariana.

12. 3. 2014 21:07

jar11Tak já jsem právě naložila polotučný v kostce -v alobalu. Ten jediný jsem doma měla.No uvidíme:-)

jar11

12. 3. 2014 21:03

já bych pochopila , že se dělá z modré / polotučný/ či červené
/ plnotučný/ kostky, ale dá se naložit i ten tvrdý na strouhání, máte někdo jiný názor??;-)

Danca Danca

12. 3. 2014 20:52

Nějak tomu nerozumím...tvrdý tvaroh, nebo měkký??? v surovinách je psaný tvrdý a v komentářích potom píšete o tvarohu v alobalu:-(
Ráda bych to vyzkoušela, balkán máme rádi;-)

mariana.

12. 3. 2014 20:34

Airin:Jojo, už vím,který.Díky moc;-)

Airin

12. 3. 2014 18:42

mariana.:Ten v alobalu, ve vaničce jsou moc vodové.
Možná někdo poradí, kde nebo od jaké firmy koupit takový ten úplně tvrdý, dříve ho moje babička používala na strouhání, když dělala sladké knedlíky.;-)

Tom Beyk Tom Beyk

12. 3. 2014 17:37

...je to zajímavé, vyzkouším - rád dělám "šopák". Jestli to nezafunguje tak "běda vám":-(( (jak říkal Sovák):-D

majda1512

12. 3. 2014 17:33

To se mi mooooc líbí :-) :yes:

mariana.

12. 3. 2014 15:43

Tvaroh v krabičce nebo alum.obalu? Dnes je tolik firem, kt.vyrábí tvarohy, že v modrém obalu je široký pojem.Díky

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci balkansky syr domácí balkánský sýr z tvarohu balkánský sýr recept na domácí balkánský sýr balkansky syr recepty balkánský sýr z tvarohu domácí balkánský sýr recept balkansky syr recept balkánský sýr z tvrdého tvarohu balkansky syr podle ladi hrusky domácí výroba balkánského sýra výroba domácí balkánský sýr jak vyrobit balkánský sýr výroba domácího balkánského sýra balkánský sýr výroba vyroba balkanskeho syra domaci balkan výroba balkánského sýru recept na balkánský sýr domácí balkánský sýr recepty

Suroviny: tvaroh na strouhání, sůl, voda

TopRecepty.cz

Domácí balkánský sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5x2R