Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 2. 2009 12:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 538 kJ / 2 997 kcal
Bílkoviny152,36 g
Tuky183,67 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,71 g
Sacharidy180,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

2. 3. 2010 10:33

Dášenko, docela jsem na to čekala a byla zvědavá, tak díky, že jsi ho vyzkoušela a jsem ráda, že chutnal;-)

Dasenka

1. 3. 2010 15:45

Jak jsem slibíla, tak udělám, bylo moc výborné...

dasenka

1. 3. 2010 11:51

dnes se na to jdu vrhnout, akorát jsem zapoměla koupit sýr, tak pro něj musím ještě běžet :-D:-D:-D:-D pak sem napíšu výsledek a snad sem dám i nějaké fotečky, posílám bodík :yes:

vilaAmalka

25. 10. 2009 21:04

Tak dnes jsem ho také zkusila.Nejdříve jsem udělala velké šišky,takže jsem musela ubrat,abych to vůbec zamotala.:-D Nakonec se povedlo a musím říci že je to mňamka,dávám do oblíbených a samozřejmě:yes:

Bibinka Bibinka

3. 4. 2009 09:53

Marsii, ale i tak vám chutnalo, tak příště dej tymiánu méně(asi větší štipec)a paqk to bude dokonalé! Chybama se člověk učí, takže v pohodě.;-):-)

Marcii

2. 4. 2009 22:38

Moc dobré jídlo. Akorát jsem to trochu přehnala s tymiánem:-8

Bibinka Bibinka

1. 4. 2009 21:52

Kedlubno, není to aprýl, že ne? NE, tak si mi udělala radost;-)

kedlubna kedlubna

1. 4. 2009 21:36

TAK UŽ I U NÁS VYZKOUŠENO :yes:

Věrka

31. 3. 2009 14:06

Opravdu lákavé.:yes:Budu to muset také vyzkoušet.Díky!:-D

kašička

16. 3. 2009 19:16

:-)zdravím všechny a ještě jednou se vracím k burku..přikládám recept - bosenský:-D, ale je nepříliš podstatné odkud je, když vzpomenu dobu kdy Jugoslávie byla Jugoslávií..zkopírovala jsem ho z netu,ale stejný je také v jugoslávské kuchařce a mám ho vyzkoušený. Náplně jsou růzmé.Přiznám, že improvizovat při vaření neumím, a každý, kdo je v kuchyni takto odvážný má můj obdiv. Nicméně ctím původní recepty a jejich názvy, tak pa, pa,ať se vám daří dobře vařit...:-p
POSTUP PŘÍPRAVY

Testo: mouka, sul, troska oleje, voda

Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!

Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.

Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.

Marjanna Marjanna

16. 3. 2009 09:02

ahoj kočky tak aby bolo jasne burek nie je chorvatske jedlo,ale vychdza z moslimskej kuchyne a skor srbskej ako chorvatskej. Majstri na burek su Albanci ako aj na zmrzlinu. Nie je vobec tažke urobit cesto na burek,takzvane kore ktore su tenke a chutneeeeeee. Ak si pozriete v mojich receptoch ma recep na Zemiakovu pitu. Burek original je masovy a robi sa z ovčieho mleteho masa,teraz už robia z hov. a miešaneho....Burek od syra a iny to su pity:-O Albanci si už zvykli,že burekov je viac,ale origoš je Mesni burek. Nepišem tu koli kritike,len koli bližšim info. Klobuk dole pred improvizaciou. Ja som ho na Slovensku robila zo štrudloveho cesta,ktore maju v Kauflande. Ak ak si otvorite stranku Youtube a zadate burek alebo pita tak mate videa ako sa robi to cesto velmi nazorne ukazane. Ja zatim vložim recep na cesto ok tak paaaaaaaaaaa a dik za inšpiraciu:-)

alus.s

15. 3. 2009 22:35

po kladné odezvě dávám do oblíbených a vyzkouším :-p

Bibinka Bibinka

15. 3. 2009 22:23

Holky, ať je to jak chce, ale Burek je šmakózní a je vidět kolik z nás to dělalo- má hodně bodů:yes: a to mě těší moc. Měla bych to ty Chorvaty naučit pořádně....a Kašička nad ním pláče- je to přece moje improvizace, podobná chorvatskému burku(mám to tak i napsaný), takže na pohodu jo:-?:-D;-)

vybusna vybusna

15. 3. 2009 22:02

kasicka ulavilo sa mi, ze to takto beries...a myslim to uplne vazne. pa

kašička

15. 3. 2009 21:49

:-8 výbušná - nedotkla, to je úplně v klidu,:-8, tvoje vstupy se mi líbí, jsi vtipná a pohotová, a myslím, že i pohodová.;-), a áš ráda dobré jídlo a to já též. tak zase na někdy...:-)

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta

Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl

TopRecepty.cz

Burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31zn