

Polévka z červené čočky
Suroviny
- 2 hrsti červené čočky
- 1/2 červené papriky
- 1 brambora
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- pepř
- sůl
- červená paprika
Postup přípravy receptu
Cervenou cocku proplachneme a dame do hrnce spolecne s pokrajenou paprikou, cesnekem a bramborou.
Zalijeme zeleninovym vyvarem a nechame cca 10-15 minut varit (dokud nejsou brambory mekke).
Pote rozmixujeme ponornym mixerem, dochutime soli, peprem a cervenou paprikou.
Podavame s kysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Cervena cocka je na pripravu velice nenarocna lustenina, ktera je rychle uvarena, nemusi se namacet, nenadyma a obsahuje vysoky podil bilkovin.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z červené čočky
-
Skvělá
-
+10
-
Už se dlouho chystám na úprevu červené čočky a tento receptík je mi inspirací
-
Miluji červenou čočku
+
-
Hlavne je plna vitaminu, vlakniny, takze urcite doporucuji pri dietach...ta investice se vyplati. Pridavam i do zeleninovych polevek kvuli zahusteni a tajne tak do pritele dostavam lusteniny, aniz by o nich vedel
-
Já mám též červenou ráda,je sice dražší,ale je opravdu jiná taková jemná,doporučuji určitě vyzkoušet.
Dávám bod.
-
Já bych zkusila ráda a dokonce ji tady máme
, ale ta cena je děsná
-
Lucasinko
Ta vypada dobre!My cockovou strasne radi ale z cervene jsem jeste nezkousela
Ulozeno a bodik