Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,12 g |
Tuky | 73,79 g |
Vláknina | 7,44 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 15,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcestrovou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe držet ostatní přísady.
Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Moje poznámka
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s pečeným lilkem
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky s horkým ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí na paprice
Přidáno před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, houbami a parmazánem
Přidáno před 7 hodinami
Lososové filety v asijské marinádě s brokolicí a kuskusem
Přidáno před 7 hodinami
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
finetoxic před 9 minutami
Krůtí prsa plněná, obalená a smažená
cora666 před 26 minutami
Karlovarské knedlíky I
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Karibské kuřátko podle Jacka Sparrowa
Jan Nemec před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi a drobenkou
saajo před 1 hodinou
Jablkové (ne)kynuté šátečky
Ivcatkoo před 1 hodinou
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Teta Lena před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Roman M. před 3 hodinami
Chleba s křupavou kůrkou
Roman M. před 3 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 3 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
omáčka na burger,
nejlepší maso na burger,
hovězí po burgunsku dita p,
hamburger podle dity p,
omáčka do burgeru,
nejlepsi maso na burgery,
hovezi burger,
hovezi burger recept,
omáčky na burger,
dita p recepty,
dita p,
recepty dita p,
krůtí burger recept,
omacky do burgeru,
hamburger podle dity p.,
nejlepší hamburger recept,
recept na hovězí burger,
hamburgry podle dity,
hamburger dita p
Suroviny:
maso hovězí mleté,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
vejce,
petrželka,
sůl,
pepř,
houska hamburgerová,
salát,
tatarská omáčka,
cibule červená,
rajče
Komentáře (18)
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.
K receptu nejsou žádné komentáře.