Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,57 g |
Tuky | 85,22 g |
Vláknina | 3,70 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do poloměkka (cca 15 minut).
Krok 2: Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zředíme vývarem z vařené zeleniny, mícháme do hladké konzistence a povaříme ještě 15 minut.
Krok 3: Poté vlijeme rozšlehanou smetanu s troškou horkého vývaru (omáčka se nesrazí). Vložíme zeleninu a dodusíme asi 5 minut (do požadovaného změknutí).
Krok 4: Dochutíme, vypneme sporák a ještě necháme 5 minut spojit chutě. Na talíři bohatě posypeme cibulkou, pažitkou, koprem apod. Větším jedlíkům do omáčky přidáme vařené vejce nakrájené na čtvrtky.
Zveřejněno 17. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ANj
Moje poznámka
Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ANj
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 32 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 43 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
zeleny kvetak,
zelený květák recept,
zelený květák recepty,
květák zelený,
recepty na zeleny květák,
recept zelený květák,
recepty zelený květák,
recept na zelený květak,
květák zelený recept,
zelený květák-recepty,
zelený květák, recept,
jak se vaří zelený květák,
kvetak bily nedozraly,
zelený květák - recepty,
kvetak zeleny recepty,
zelený květák recepty,
recept va zeleny kvetak,
jak se připravuje zelený květák,
rozdil bily a zeleny kvetak,
rezept zeleny kvetak
Suroviny:
květák,
brambory,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
květ muškátový,
sůl,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
cibulka jarní,
pažitka,
kopr,
petrželka
Komentáře (11)
Recept vypadá hodně lákavě
Recept je fajn, dala bych si určitě sypané koprem, ten miluju a asi se k tomu bude i hodit